Omologul lui Răzvan Burleanu în Bulgaria rămâne Boris Mihailov! Fostul portar a câștigat alegerile pentru șefia federației la doar 11 voturi în fața lui Dimităr Berbatov

1 săptămână in urmă 18

Boris Mihailov, care a demisionat după incidentele rasiste de la meciul cu Anglia, a fost reales preşedinte al Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), într-o confruntare cu Dimităr Berbatov, fost jucător la Manchester United.

Boris Mihailov (58 de ani) a fost votat marți seara pentru un nou mandat de patru ani, în ciuda unui trecut controversat, afectat de suspiciunile de meciuri aranjate.

Acesta va fi al cincilea mandat de patru ani al fostului portar, care a câştigat alegerile cu o victorie strânsă în faţa principalului său adversar, Dimităr Berbatov, fost căpitan al naţionalei bulgare şi fost atacant al echipei Manchester United (241 de voturi ale reprezentanţilor cluburilor, faţă de 230).

Omologul lui Răzvan Burleanu în Bulgaria este Boris Mihailov! Fostul portar a câștigat alegerile pentru șefia federației la doar 11 voturi în fața lui Dimităr Berbatov

Preşedinţia lui Mihailov, scrie News.ro, a fost în mod regulat presărată cu acuzaţii de meciuri aranjate şi de luare de mită de către arbitri. De asemenea, a fost grav afectată de un scandal de rasism, după o partidă de calificare la Euro-2020 împotriva Angliei, disputată în 14 octombrie 2019, care îl obligase pe preşedintele BFU să demisioneze.

BREAKING: Dimitar Berbatov has lost by a small margin to Borislav Mihaylov to become Bulgaria’s football Union President.

Berbatov is now asking for a second round of voting because three clubs didn’t vote…

📹 @footballdaily pic.twitter.com/u0FKKFdV36

— Footy Accumulators (@FootyAccums) October 12, 2021


Meciul, câştigat de Anglia cu 6-0, a fost întrerupt de două ori după ce jucătorii oaspeţi au fost ţinta scandărilor rasiste, provocând indignare internaţională şi determinând UEFA să declare un „război” împotriva rasismului.

Congresul pentru alegerea succesorului lui Mihaylov a fost amânat de mai multe ori, înainte ca președintele demisionar să decidă retragerea demisiei la începutul acestui an și să candideze pentru propria succesiune într-o ședință cu ușile închise.

#Bulgaria‘s long-term football union president Borislav #Mihaylov was re-elected on Tuesday for a new term in office despite a controversial record at the helm of the BFU, marred by a racism abuse scandalhttps://t.co/mIhuhev17o

— Stad Doha (@StadDoha_en) October 12, 2021

Poliţia a descins acum doi ani la sediul Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), unde au efectuat o percheziţie, la scurt timp după ce preşedintele forului, Borislav Mihailov, a demisionat, în urma incidentelor rasiste de la meciul Bulgaria-Anglia, din preliminariile Euro-2020.

Bănuieli de meciuri aranjate în campionat există de mult timp în Bulgaria, dar autorităţile au făcut foarte puţin în acest sens. În luna mai, FC Vereia, un mic club din Stara Zagora, a fost exclus din prima ligă bulgară de BFU, în urma avertismentelor repetate ale UEFA cu privire la aranjarea unor meciuri.

The post Omologul lui Răzvan Burleanu în Bulgaria rămâne Boris Mihailov! Fostul portar a câștigat alegerile pentru șefia federației la doar 11 voturi în fața lui Dimităr Berbatov appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă