Omicron în toate testele transmise pentru secvențiere din Iași / Toți pacienții din ATI Covid sunt nevaccinați

2 săptămâni in urmă 12

Din 29 de teste trimise la București, la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere a rezultat că toate au confirmat prezența tulpinii Omicron, anunță Ziarul de Iași.

Asta, după ce săptămâna trecută, noua tulpină era prezentă în 4 din 7 cazuri supuse analizelor.

“Aşa cum ne aşteptam, există o creştere accelerată a infecţiei cu noua tulpină Omicron. Dacă în prima săptămână de contact cu noua tulpină, şi aici mă refer la săptămâna de Sărbători, am avut şapte suspiciuni înalte cu infectarea cu Omicron, iar patru persoane din Iaşi au fost confirmate, săptămâna trecută am trimis 29 de probe către secvenţiere. Precizez că toţi cei 29 au fost identificaţi ca şi suspiciune înaltă de infectare cu tulpina Omicron la noi, la Laboratorul de Biologie Moleculară, care este şi centru regional de screening pe Moldova. La aceste probe rezultatele au venit ieri, şi toţi cei 29 au fost confirmaţi cu noua tulpină. Dintre cei 29, 17 sunt din judeţul Iaşi, 4 din judeţul Suceava, 4 din judeţul Botoşani şi 4 din judeţul Bacău”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase «Sfânta Parascheva .

Ieri, la secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva erau internaţi totuşi şase pacienţi infectaţi cu SARS COV 2. Vârsta medie a acestora este de peste 60 de ani, toţi prezentând comorbidităţi, de la hipertensiune arterială la obezitate şi diabet, şi tot toţi nevaccinaţi. Niciun pacient însă de la ATI COVID nu a fost suspect de infecţie cu noua tulpină.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă