Omagiul lui Victor Rebengiuc după moartea lui Ion Caramitru: Un om cum n-o să mai fie mulți ani pentru cultura noastră

1 lună in urmă 29

Actorul Victor Rebengiuc a adus duminică seară, 5 septembrie, un omagiu la moartea lui Ion Caramitru, director al Teatrului Național din București.

„Ion Caramitru a fost o emblemă pentru teatrul românesc. A fost un actor deosebit, un regizor priceput, a fost directorul TNB, pe care, practic, l-a reconstruit. A făcut multe săli de teatru, a fost un om cum n-o să mai fie mulţi ani de aici încolo pentru cultura noastră”, a relatat Rebengiuc, într-o intervenție la Digi24.

Actorul a adăugat că a fost coleg de scenă cu Caramitru peste 60 de ani, dar nu știa că este bolnav.

„L-am sunat, era la Moeciu, apoi, soţia lui, Mihaela, mi-a spus că, la câteva ore după convorbire, el a început să se simtă rău, să vorbească puţin necontrolat. I-a trecut la început, apoi a intrat în spital”, a mai adăugat Rebengiuc.

Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani, la spitalul Elias din Capitală.


Actorul era internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme de sănătate. Abia la începutul lunii august, medicii au reuşit afle ce boală are. Actorul avea o infecţie în sânge, potrivit Mediafax.

„După o nemeritată suferință, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viață
în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgență Elias.Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis într-un comunicat de presă Spitalul Elias.

Citeste si:

 „O zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români”

 „Un prieten de excepție al statului Israel”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă