Omagii pentru Charlie Watts, baterisul trupei Rolling Stones: "Te iubesc colegul meu de zodie. Îmi vei lipsi nespus. Eşti cel mai bun!"

2 luni in urmă 32

Unul dintre cele mai mari staruri rock ale lumii, Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones, a murit. Avea 80 de ani, dintre care aproape 60 i-a petrecut pe scenă. În 2007, alături de The Rolling Stones, Charlie Watts a susţinut un concert şi la Bucureşti. 

Sunt beat-uri care l-au făcut celebru pentru zeci de milioane de oameni din întreaga lume.
Legendarul baterist a murit ieri într-un spital din Londra înconjurat de familie, după ce la începutul lunii a anunţat că nu va mai participa la turneul trupei din Statele Unite din cauza unor probleme de sănătate. Trecuse de curând printr-o operaţie.

Jazzman-ul devenit superstar rock s-a născut la Londra în 1941, într-o familie de muncitori. La 13 ani a primit de la părinţi primul set de tobe. A fost începutul legendei.

După facultate, a fost pentru o scurtă perioadă grafician, a început apoi să cânte în cluburi de jazz şi blues. Aşa i-a întâlnit pe Mick Jagger, Keith Richard şi Brian Jones. În ianuarie 1963, s-a alăturat trupei The Rolling Stones.

Charlie Watts s-a ţinut departe de scandaluri şi interviuri

Spre deosebire de colegii lui, nu a căutat niciodată lumina reflectarelor. Interviurile cu el sunt o raritate.

Charlie Watts: Evident este măgulitor, când ţi se spune că eşti cel mai bun. Este mai bine decât să fii cel mai slab. Apreciez diferenţa care se face. E plăcut să ţi se spună că eşti cel mai bun şi nu cel mai rău. Dar mă simt stânjenit. Aşa sunt eu.

Şi viaţa personală a fost în total contrast cu cea a colegilor de trupă. A rămas fidel timp de 57 de ani soţiei sale, cu care are o fiică. Şi s-a ţinut la distanţă de scandaluri. Singura perioadă dificilă a fost în anii '80, când, pentru o scurtă perioadă, a devenit dependent de heroină.

Alături de The Rolling Stones a câştigat trei premii Grammy, iar în 1989 a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame. În 2016, Watts a fost desemnat al 12-lea cel mai bun toboşar din toate timpurile de către revista Rolling Stone, iar în repetate rânduri, revistele de modă l-au numit cel mai elegant baterist din lume.

Ultima apariţie live a fost pe 30 august 2019, la Miami.

Omagii pentru Charlie Watts

În semn de omagiu, Mick Jagger a distribuit pe Twitter o imagine cu Charlie Watts zâmbind din spatele kitului de tobe, iar Keith Richards - o fotografie cu setul de tobe abandonat. Ronnie Wood a postat o fotografie cu ei doi, însoţită de mesajul: Te iubesc colegul meu de zodie. Îmi vei lipsi nespus. Eşti cel mai bun!

Charlie Watts: Cred că pot găsi alt baterist. Cred că Mick şi Keith pot şi vor continua.

Doar că nimic nu va mai fi la fel. Ringo Starr, Axl Rose, Slash, Lenny Kravitz sau Sir Paul McCarthey toţi au deplâns moartea bateristului.

Charlie Watts lasă în urmă o carieră impresionantă. Alături de The Rolling Stones a lansat peste 90 de albume şi compilaţii, care s-au vândut în sute de milioane de copii în întreaga lume.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă