Olimpiu Moruțan, poveste spectaculoasă. „Mi-a fost greu, nu-l doream numai eu. Hagi, Dinamo, FCSB îl voiau și ele!”

2 luni in urmă 16

Cornel Sfaițer, fostul președinte al celor de la FC Botoșani, a dezvăluit povestea transferului lui Olimpiu Moruțan la gruparea deținută de Valeriu Iftime.

Fostul oficial de la FC Botoșani a dezvăluit că a fost nevoit să-l ascundă pe Olimpiu Moruțan pentru ca Gică Hagi, FCSB sau Dinamo să nu-l „fure”.

Cornel Sfaițer susține că Leo Grozavu e cel care l-a descoperit pe Olimpiu Moruțan, dar n-a crezut că FC Botoșani ar putea să-l transfere.

Olimpiu Moruțan, poveste spectaculoasă

„Leo Grozavu a fost cel care l-a debutat la o vârstă fragedă. Îl știa de la 8 ani. N-a crezut însă niciodată că-l vom putea aduce la Botoșani. M-am ambiționat! L-am urmărit mult! M-am interesat cine-l impresariază. Mi-a fost greu, nu-l doream numai eu. Hagi, Dinamo, FCSB îl voiau și ele. 

Îmi aduc aminte povestea cu Vulturar, impresarul lui Oli. Mi l-a promis, i-am și zis că dacă nu mi-l aduce, nu-i mai răspund la telefon. Aveam mare încredere în el. L-am simțit că e fotbalist mare”, a zis Șfaițer. 

Oli era un copil atunci. Era cunoscut însă de cei care se ocupau de scouting. L-am adus la Botoșani, am discutat cu el. Am profitat de oportunitate atunci când U Cluj avea probleme financiare grave. I-am zis atunci să nu mai vorbească cu nimeni, i-am schimbat și numărul de telefon. Era la țară, la bunica lui, lângă Cluj. Am vorbit cu el la telefon și mi-a promis că va veni la Botoșani”, a declarat Cornel Sfaițer, președintele lui Sepsi OSK.

Cornel Sfaițer îi cere lui Olimpiu Moruțan să mai stea la FCSB

Cornel Sfaițer a vorbit și despre aventura lui Olimpiu Moruțan la FCSB și susține că mijlocașul mai trebuie să rămână la gruparea roș-albastră pentru că poate crește mai mult dacă echipa joacă în cupele europene, chiar dacă nu duce lipsă de oferte.

„Oli e acum la un club cu greutate. Istoricul a dovedit. Sunt puțini cei care au reușit la FCSB, deși mulți s-au perindat pe acolo. E greu să reușești la ei. O fac doar jucătorii puternici, cu tărie de caracter. Am crezut mereu în el. E un jucător talentat.

Moruțan încă mai are nevoie de FCSB. Are o vârstă fragedă deocamdată. Îi prinde bine să mai joace. Dacă echipa va ajunge în grupele europene, cota lui Oli poate crește mult, ca și încrederea lui. Nu-l sfătuiesc să plece imediat, FCSB îl va ajuta să crească mult.

Vedeți că el a devenit și căpitan de echipă la FCSB! E o doză de încredere în plus pentru el. Are explozie, aleargă mult, calități de număr 10 clasic. Poate face diferența în orice moment. E bine că acum stă foarte bine și mental”, a mai spus Cornel Sfaițer.

The post Olimpiu Moruțan, poveste spectaculoasă. „Mi-a fost greu, nu-l doream numai eu. Hagi, Dinamo, FCSB îl voiau și ele!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă