Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2021: Locul 2 pentru lotul României, în topul țărilor oficiale participante la olimpiadă. Subiectele de la olimpiadă

4 săptămâni in urmă 52

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/03/board-4727472_1280.jpg
România s-a clasat pe locul 2 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete, potrivit clasamentului oficial. Contactat de Edupedu.ro, coordonatorul lotului, profesorul Mihai Bălună a declarat că este un rezultat foarte bun și este meritul elevelor care au muncit de mici copii la această materie. Lotul este format din elevele: Ioana Popescu, Diana Țolu, Lucia Rîșnoveanu, Ana Maria Iulia Bogdan și Anca Băltărigă.

„Pregătirea lor începe de mici, ele sunt eleve la liceu acum, și rezultatul se datorează muncii lor individuale, care tot acasă, la birou cu toată cărțile și caietele deschise se face fie că e pandemie, fie că sunt vremuri normale. De asemenea, se datorează și tuturor profesorilor de matematică pe care i-au avut la clasă pe toată durata parcursului lor educațional”, a spus Bălună pentru Edupedu.ro.

Pe primul loc s-au clasat Rusia, Statele Unite și Peru, iar pe locul al treilea, Marea Britanie și Mexico. Pe coloana a doua din tabel (#o), este trecută poziția ocupată. În total, au participat 55 de echipe, dintre care 37 oficial din Europa, formate din 213 participante. S-au câștigat 27 de medalii de aur, 30 de argint și 52 de bronz.

Rezultatele integrale pe tari / Foto: www.egmo.org/egmos/egmo10
Mai jos, puteți downloada subiectele primite de olimpici:

Sursă foto: Pixabay

Articolul Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2021: Locul 2 pentru lotul României, în topul țărilor oficiale participante la olimpiadă. Subiectele de la olimpiadă apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă