Olguţa Vasilescu o atacă dur pe Raluca Turcan pe tema pensiilor şi salariilor: Acolo o să-și PRINDĂ GÂTUL! Cine va avea salarii SCĂZUTE

1 săptămână in urmă 16

Olguţa Vasilescu o atacă dur pe Raluca Turcan pe tema pensiilor şi salariilor. Liberalii au în plan, din 2021, creșterea pensiilor cu rata inflației și 50% din creșterea salariului mediu brut. ”Așa a fost până acum, până anul trecut, mai precis” a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

”Toate lucrurile astea sunt reglate, dar, pentru asta, trebuie recalculate pensiile pe noua formulă de calcul, ceea ce n-au făcut.

Vine doamna Turcan acum și ne spune că e gata softul. Eu vă spun că noi, când am plecat de guvernare în 2019, în luna octombrie, softul era în licitație” a susținut Lia Olguța Vasilescu. Ea a mai punctat că sunt mai mult de 100.000 de dosare cu șină stivuite: ”De asta recalcularea pensiilor trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Noi suntem în 2021, în luna martie aproape. Până acum, trebuiau să fie recalculate peste 3,5 milioane de dosare de pensionare. Până în luna septembrie a acestui an, trebuiau să fie recalculate toate. Ei nici nu s-au apucat de ele. Vorbesc despre un soft care era gata de când am plecat noi de la guvernare, dar n-au vrut să aplice legea pentru că știau că înseamnă creșteri.

În ceea ce privește legea salarizării, acolo chiar cred că o să-și prindă gâtul. Noi, când ne-am apucat să lucrăm la legea salarizării, am găsit diferențe extraordinar de mari între funcționari dintr-un minister față de funcționari din alt minister. Un salariat din Ministerul Muncii avea 2.000 de lei, unul de la Finanțe avea 6.000 de lei. Atunci am zis așa: cel de la Finanțe nu mai crește, în schimb, cel de la Ministerul Muncii crește cu 25% pe an din diferență, adică 1.000 de lei pe an. În 2021, adică anul acesta, ar fi fost ultima creștere a celor cu salarii mici și, în sfârșit, se egalizau. Ei ce au făcut? Exact în acest an, ultimul la egalizare, le-au înghețat, deci, iarăși, sunt unii cu salarii mai mici, alții cu salarii mai mari. Acum, ei vin și spun că nu mai dau atât de mult pentru că nu-și mai permit. Cei de la Finanțe, care s-au oprit la 6.000 față de cei de la Muncă, care sunt la 5.000, e clar că vor avea salariile scăzute în anul următor. Altă soluție nu există, logic.”, a spus Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi: Olguța Vasilescu o desfiinţează pe Raluca Turcan: Sporurile sunt plafonate prin lege la 30%. De unde scot aberațiile astea?

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă