Olanda va relaxa restricțiile sanitare luate pentru combaterea pandemiei COVID-19. Măsurile anunțate de premier

1 zi in urmă 10

După carantina națională impusă pe 19 decembrie pentru a limita infectările cu COVID cauzate de noua variantă Omicron, premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat că va relaxa o parte dintre măsurile sanitare anti-COVID-19, care erau printre cele mai restrictive din Europa, a informat AFP, preluată de Agerpres.

Astfel, vor fi redeschise magazinele, sălile de sport, saloanele de coafură şi sex-shop-urile. Totuși, barurile, restaurantele, cafenelele şi instituţiile de cultură vor rămâne închise cel puţin până pe 25 ianuarie.

Magazinele pot fi deschise până la ora 17:00 începând de sâmbătă, 15 ianuarie, la fel şi cluburile sportive şi învăţământul superior. Şcolile s-au redeschis deja, din 10 ianuarie.

Noul ministru al sănătăţii din Olanda, Ernst Kuipers, a explicat că guvernul a decis să ridice din restricţii ca urmare a scăderii numărului spitalizărilor, în pofida unui val de infectări cu varianta Omicron.

Premierul Rutte a subliniat că relaxarea constrângerilor reprezintă un „moment grozav” pentru Olanda, unde Crăciunul şi Anul Nou au fost sărbători petrecute în izolare, după înăsprirea restricțiilor.

El a menționat însă că este prea devreme pentru redeschiderea barurilor şi a restaurantelor şi a avertizat în legătură cu noile contaminări care, în opinia sa, ar putea ajunge în curând la un bilanţ zilnic de 75.000 – 80.000.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă