Olanda suspenda vaccinarea cu AstraZeneca in asteptarea unei anchete "mai aprofundate"

1 lună in urmă 1

Olanda a suspendat duminica utilizarea vaccinului AstraZeneca impotriva coronavirusului ca masura de precautie, pana la 28 martie inclusiv, dupa ce s-au raportat "posibile efecte secundare" in Danemarca si Norvegia, fara o legatura dovedita in acest stadiu, noteaza AFP.

"Pe baza noilor informatii, Autoritatea olandeza pentru medicamente a recomandat, ca masura de precautie si in asteptarea unei anchete mai aprofundate, sa suspende administrarea vaccinului AstraZeneca" impotriva COVID-19, a informat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Mai multe tari europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, sau numai a unor loturi cu acest vaccin, in urma semnalarii mai multor cazuri de tromboze care au survenit in zilele urmatoare inocularii.

Compania farmaceutica AstraZeneca a anuntat ca a incheiat duminica o analiza a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs si nu a descoperit vreo dovada a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Citeste si:

Diana Sosoaca critica restrictionarea circulatiei noaptea: "Ce, la 22.01 incepe sa umble carcalacul pe strazi?"Scriitoarea Aurora Cornu, prima sotie a lui Marin Preda, a incetat din viata. A fost cea care l-a convins sa publice "Morometii"Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezeiDrama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TV"Au incercat sa ma faca, dar au fost faultati". Cum au incercat hotii sa-l scoata din combinatie la furtul masinii lui Gigi Becali pe Sandu Geamanu, unul dintre cei mai temuti interlopi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă