Olanda: Critici dure la adresa familiei regale după ce a plecat în vacanță în pofida apelului guvernului de a evita călătoriile

4 luni in urmă 11

Decizia controversată a familiei regale olandeze de a pleca în vacanţă în timpul perioadei de restricţii pentru combaterea transmiterii noului coronavirus, a devenit miercuri ţinta unui nou val de critici, potrivit agenției DPA citată de Agerpres.

Regele Willem-Alexander (53 de ani) şi familia sa au călătorit cu avionul la casa de vacanţă din Peninsula Peloponez săptămâna trecută, dar au revenit după mai puţin de o zi din cauza criticilor dure formulate de membri ai partidelor de la guvernare şi din opoziţie.

Cu toate acestea, a ieşit la iveală că doar o parte din familia regală a zburat înapoi spre casă mai devreme, în ciuda a ceea ce se crezuse anterior.

În timp ce regele şi regina au revenit mai devreme, prinţesa moştenitoare Amalia şi sora acesteia, Alexia, au zburat dinspre Grecia marţi seară, la trei zile după părinţii lor, a confirmat casa regală, în urma relatărilor apărute în presă. Ariane, fiica cea mică a cuplului regal, a revenit sâmbătă, împreună cu părinţii ei.

În avion nu a fost suficient loc pentru a le transporta şi pe celelalte două fiice, a precizat casa regală, drept explicaţie pentru revenirea lor întârziată. Politicienii şi cetăţenii au criticat lipsa de sinceritate a familiei regale.

Suveranul şi familia sa au plecat în vacanţă în ciuda apelului făcut de guvern către cetăţeni de a sta acasă pe cât de mult timp posibil şi de a evita călătoriile.

Iniţial, familia regală şi prim-ministrul Mark Rutte au lăsat impresia că toţi membrii familiei reveniseră în Haga în acelaşi timp.

Citește și:

La Stampa: ​​Declinul ireversibil al monarhiilor din Europa
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă