Olanda a înregistrat un număr fără precedent de noi infectări cu COVID-19. Capacitatea de testare este insuficientă, au anunțat autoritățile

2 months ago 4

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a atins, joi, pentru a treia zi consecutiv, un record în Olanda. Ministerul Sănătăţii batav a avertizat că actuala capacitate de testare este insuficientă pentru a face faţă valului epidemic aşteptat în lunile următoare, transmite Reuters, citată de Agerpres.


Capacitatea de testare şi de laborator va trebui extinsă de la nivelul actual de circa 33.000 de teste pe zi la 55.000 de teste pe zi în noiembrie, 70.000 în decembrie şi 85.000 începând din februarie, a indicat ministerul.


Facem tot ce putem pentru a ne extinde capacitatea, dar nu este suficient deocamdată.

Premierul Mark Rutte:

Această capacitate a fost pusă serios la încercare în ultimele săptămâni, olandezii fiind obligaţi să aştepte mai multe zile pentru a le veni rândul, în timp ce autorităţile medicale au explicat că prea multe persoane fără simptome clare de COVID-19 solicită să se testeze.


Autorităţile şi-au retras deja promisiunea că vor exista teste disponibile pentru oricine şi în orice moment, în prezent cerându-le olandezilor să se testeze doar dacă au probleme serioase de sănătate.


Numărul zilnic de infectări a crescut în ultimele săptămâni, ajungând joi la un record de 1.753, care ridică bilanţul total al cazurilor la 88.073.


Belgia şi Germania le-au recomandat miercuri cetăţenilor lor să evite călătoriile neesenţiale la Amsterdam, Rotterdam şi în împrejurimile acestor oraşe, şi au anunţat că persoanele care revin din zonele respective vor trebui să intre în carantină timp de 14 zile.


Foto: EPA


Read Entire Article
Powered By Seo Tools