Olaf Scholz după amenințările fără precedent ale lui Putin: „Un act de disperare”

3 zile in urmă 9

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 18:19

126 citiri

Cancelarul german Olaf Scholz spune despre amenințările președintelui rus Vladimir Putin că reprezintă „un act de disperare” și că acesta a subestimat complet situația.

„Vladimir Putin nu face decât să înrăutăţească lucrurile. El a subestimat complet situaţia, de la început, şi voinţa de a rezista a ucrainenilor”, a denunţat cancelarul german în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

Rusia nu poate câştiga acest război sângeros”, a adăugat Olaf Scholz.

Reacția vine după ce Vladimir Putin a susținut primul discurs public după invazia rusă din Ucraina. Putin a anunțat că Rusia va face tot ce poate pentru referendumurile de alipire la Rusia, amenințând inclusiv cu folosirea armelor nucleare.

„Whashingtonul și Bruxellesul vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica, suveranitatea. Acum vorbim și de un șantaj nuclear. Centrala de la Zaporojie a fost țintită. Înalți demnitari NATO au spus că e posibil să se folosească armele nucleare împotriva Rusiei.

Vom face acest lucru cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Încearcă să șantajeze cu armele nucleare. Ne vom apăra, iar eu cred în sprijinul dumneavoastră”.

Citește și:

SUA anunță că ia „în serios” amenințarea lui Putin privind armele nucleare

Statele Unite au transmis miercuri, 21 septembrie, că ”iau în serios” ameninţarea lui Vladimir Putin de a recurge la arma nucleară în războiul rus din Ucraina, conform unui purtător de...

 Ucraina dă înapoi sau război nuclear. Explicații pentru momentul ales de Vladimir Putin pentru escaladarea războiului

La capătul a şapte săptămâni de ofensivă militară lipsită de vigoare, preşedintele rus Vladimir Putin a exacerbat miercuri, 21 septembrie, conflictul din Ucraina, mobilizând sute de mii...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă