Ofiţerul în rezervă trântit la pământ şi încătuşat de jandarmi rupe tăcerea. „Am refuzat să fiu umilit. Violenţa jandarmilor depășește orice imaginaţie”

2 luni in urmă 3

Simion Dascălu, care este fost pilot, a declarat în exclusivitate pentru România TV că vrea să depună o plângere penală după ce jandarmii l-au trântit la pământ şi l-au încătuşat după ce ar fi refuzat să se legimiteze.

„Jandarmii au spus că m-ar fi ridicat de la miting. Nu eram la miting. Eram vizavi de Parlament. Nici vorbă de miting în acel loc.  (…) Violenţa jandarmilor depășește orice imaginaţie”, a spus fostul pilot, la România TV.

Întrebat de ce a fost agresat de forţele de ordine, Dascălu a spus că ancheta Poliţiei va stabili dacă jandarmii au acţionat abuziv.

„Începând de săptămâna viitoare avem discuții cu avocaţii pentru pregătirea dosarului pentru plângerea penală.  Acest lucruri nu se vor opri. Vor continua până la momentul în care fie se va depăşi o limită a admisibilității din partea societăţii civile.

Lucrurile vor ajunge într-o zonă în care nu mai putem discuta despre o societate democratică, o societate liberă. Aceste abuzuri trebuie să înceteze de îndată”, a afirmat Simion Dascălu.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul bătrânului agresat de jandarmi la Parlament. Anunțul făcut de MApN

Fostul pilot cred că forţele de ordine care l-au trântit la pământ şi l-au încătuşat „ori erau de la SPP, ori de la SRI”, deoarece au refuzat să se legimiteze.

„Nu am spus că voi refuza să mă legitimez. Am spus cine sunt. Am spus că sunt ofiţer în rezervă al Armatei Române şi am documente şi legitimaţii care să dovedească asta. Am cerut să vină echipaj de Poliţie ca să-i identifice şi pe cei doi jandarmi”, a spus Dascălu.

Militarul în rezervă spune că există filmări realizate cu incidentul, iar cinci martori vor depune declaraţie privind momentul în care ar fi fost abuzat.

„Am refuzat să fiu umilit pentru că asta s-a dorit. Să fim umiliţi! Să fim puşi în genunchi, culcaţi pe jos, să ni se pună cătuşe. În microbuzul Jandarmeriei pandemia dispare”, a spus fostul pilot.

De asemenea, avocata Alice Drăghici, prezentă la dezbaterea România TV, a spus că este vorba despre o purtarea abuzivă din partea jandarmilor.

„Fără nicio îndoială, suntem în prezenţa unor fapte penale. Purtarea abuzivă este de domeniul evidenţei. Purtarea abuzivă e sancţionată de Codul Penal”, a spus Dascălu.

Conducerea Jandarmeriei Capitalei a dispus efectuarea de verificări în legătură cu modul în care doi jandarmi au încătuşat pe stradă, sâmbătă, 20 februarie, un bărbat, ofiţer în rezervă, care a refuzat să poarte mască de protecţie în timpul unui protest în apropierea Palatului Parlamentului şi să se legitimeze.

Citeşte şi: Ofiţer în rezervă, trântit la pâmânt şi încătuşat de jandarmi pentru că a refuzat să poarte mască. Jandarmeria a dispus verificări

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă