Ofiţer în rezervă, trântit la pâmânt şi încătuşat de jandarmi pentru că a refuzat să poarte mască. Jandarmeria a dispus verificări

1 lună in urmă 1

Evenimentul verificat de conducerea Jandarmeriei Capitalei s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 18,30. Jandarmii au imobilizat un bărbat care a refuzat să comunice datele necesare în vederea stabilirii identităţii şi l-au condus la secţia de poliţie. În momentul în care a fost oprit, bărbatul a spus că este ofiţer în rezervă.

Citeşte şi: Batrân bătut şi aruncat în duba jandarmilor, în faţa Parlamentului: Era să mor! M-au lovit cu capul de asfalt! – VIDEO

„Conducerea unităţii a dispus verificarea modului de acţiune al jandarmilor şi respectarea procedurilor. În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării şi de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măştii sanitare de protecţie pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestaţia respectivă au condus persoana la secţia de poliţie, pentru a fi identificată şi sancţionată contravenţional. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi Legii 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Evenimentul de aseara trecută în care au fost implicaţi ofiţerul în rezervă şi jandarmii a fost filmat de martori. În imaginile apărute în spaţiul public, bărbatul susţine că este ofiţer în rezervă al Armatei şi refuză să poarte mască de protecţie.

„Eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei. Vreţi să ne batem? Hai să ne batem. Care e problema? Dacă vreţi să ne batem, haideţi să ne batem”, le spune el la un moment dat celor doi jandarmi, care îi ceruseră actele de identitate.

Ulterior, cei doi jandarmi îl trântesc la pământ pe bărbatul respectiv, îi pun cătuşele şi-l bagă în dubă pentru a fi dus la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Într-o intervenţie la România Tv, ofiţerul în rezervă Simion Dascălu a povestit că era să aibă soarta lui George Floyd. Bătrânul spune că a fost bătut de jandarmi şi că va depune plângere penală împotriva acestora.

„Cineva a comandat ca eu să fiu reţinut, ca să nu spun ceva mai mult. Eu am solicitat ca un echipaj de poliţie să vină să mă legitimez, eu e-am spus că sunt un ofiţer în rezervă. Am avut parte de agresiuni până am ajuns la secţia de poliţie. Am discutat despre faptul că nu puteam să respir. Erau trei peste mine, eram în poziţia în care domnul din America a murit. Nu puteam să respir, în maşină a trebuit să îmi dau masca jos pentru a putea să recuperez cantitatea de oxigen pe care am pierdut-o. M-au lovit de asfalt cu capul, singurul lucru pe care l-am văzut că erau doi jandarmi.

Am avut intenţia să previn o asemenea situaţie şi că nu e cazul, mi-au spus că nu folosesc forţa, dar eram conştient că vor face aşa ceva. În acesete condiţii nu mă aşteptam să fiu agresat aşa de cei de la MAI. Depun plângere penală. Acuzaţia e de tentativă de omor, pentru că s-au aşezat peste mine”, a spus omul.

Citeşte şi: Taximetrist atacat cu un cuțit de către un client, în Cluj

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă