OFICIAL: Se închid restaurantele din București la interior, din această noapte. Restricțiile stabilite de Comitetul pentru Situații de Urgență

2 luni in urmă 9

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a anunțat, duminică, măsurile adoptate în ședința de azi. Astfel, din această noapte se închid restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele, cluburile, din această noapte.

UPDATE 7 martie, ora 10:48 Restricțiile impuse de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență au fost anunțate duminică dimineața. Astfel, după ce în Capitală timp de două zile la rând rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, autoritățile au anunțat măsurile care intră în vigoare din această noapte din această noapte.

hotararea-cmbsu-nr-8-din-07-03-2021

anunțat măsurile adoptate: se închid restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele, cluburile, din această noapte.

UPDATE 7 martie, ora 10.00: „Începând din 8 martie ora 0:00 se inchid restaurantele, cafenelele (în interior), sălile de spectacol, sălile de pariuri (exceptând Loto) și altele”, au declarat surse din rândul celor care participă la ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost amânată, după ce inițial fusese anunțată pentru sâmbătă, și a fost fixată pentru duminică, 7 martie, începând cu ora 9:00.

Pentru că Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcție, iar Capitala a rămas fără prefect, ședința va fi condusă de un subprefect, care i-a preluat atribuțiile.

Autoritățile trebuie să hotărască dacă în Bucureşti va fi închisă activitatea restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor.

Potrivit reglementărilor, la rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori, se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele și sălile de noroc.

Revenirea Capitalei la scenariul roșu afectează și elevii. Mai exact, potrivit ordinului comun al miniștrilor educației și sănătății, rămân deschise creșele și grădinițele, clasele primare și doar jumătate dintre elevii din clasele terminale.

Până la atingerea unei rate de incidență de 6, vor merge la școală și clasele terminale, după decizia luată vineri seară de CNSU.

Capitala a mai fost timp de trei luni, de pe 20 octombrie până pe 20 ianuarie, în scenariul roșu. Rata de infectare a scăzut sub pragul de trei pe 20 ianuarie, iar după cinci zile, restaurantele au putut să se redeschidă la interior, dar la capacitate redusă. Pe 8 februarie, când a început anul școlar, toți elevii au mers la școală.

În afara Capitalei, în scenariul roșu se află, în acest moment, 4 județe: Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov. De asemenea, 13 județe sunt în scenariul galben.

Foto: Vlad Chirea / Libertatea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă