OFICIAL Școlile se deschid fizic doar la o rata de vaccinare a personalului de peste 60% - DOCUMENT

4 săptămâni in urmă 13

Copii în bănci cu măști Copii în bănci cu măști

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus oficial modificarea unui ordin al Ministerului Educației, astfel încât "desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar" să se poată face dacă este un procent de minimum 60 % din personal vaccinat.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 12:30

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:
Art.1 - Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021  aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a)desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;

b)desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

DOCUMENT INTEGRAL

Art.2 - Măsurile prevăzute la art. 1 produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății", se spune în documentul semnat de premierul interimar Florin Cîțu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă