Oficial rus: "Forțele OTSC se vor retrage din Kazahstan după stabilizarea completă a situaţiei". CÂND ar urma să se întâmple asta

1 săptămână in urmă 12

"Forţele colective îşi vor îndeplini sarcinile până când situaţia din Kazahstan va fi pe deplin stabilizată, evident, la decizia conducerii Republicii Kazahstan", a declarat generalul de armată Serghei Şoigu, fără să avanseze vreun termen precis privind retragerea trupelor OTSC din această ţară, relatează Agerpres, care citează mai multe media internaționale.

Potrivit sursei citate, în prezent, forţele de menţinere a păcii ale OTSC îndeplinesc sarcini de protejare a unor importante facilităţi militare, de stat şi cu caracter social.

El a amintit că, în conformitate cu decizia Consiliului de Securiate Colectivă al OTSC, aceste trupe şi-au finalizat desfăşurarea la 9 ianuarie.

"Într-un timp foarte scurt - doar trei zile - avioane ale Forţelor aerospaţiale ruse au transferat personal şi echipamente militare în Kazahstan. Aceasta a fost posibil datorită unei coordonări eficiente şi operativităţii ridicate a forţelor armate ale OTSC, rezultat al unor exerciţii comune, precum şi experienţei acumulate în timpul desfăşurării trupelor ruse în Siria şi a contingentului de menţinere a păcii rusesc în Nagorno-Karabah", a afirmat Şoigu.

Anterior, un anunț similar a fost făcut de preşedintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev.

"Misiunea principală a forţelor de menţinere a păcii s-a încheiat cu succes", a declarat Tokaev, comunicând marţi parlamentului kazah că "retragerea graduală a contingentului unificat al OTSC va începe în două zile", mai exact la 13 ianuarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă