OFICIAL! Ministerul Educației: Cursurile se țin chiar și în scenariul roșu, pentru elevii din ani terminali, dar în sistem mixt (jumătate în clasă, jumătate online)

2 luni in urmă 7

Cursuri în scenariul roșuCursuri în scenariul roșu

Ministerul Educației a publicat modificarea măsurilor de organizare a activității în cadrul instituțiilor de învățământ. Elevii din anii terminali vor merge la școală chiar și în scenariul roșu, însă în sistem mixt: jumătate în clasă, jumătate online).

SÂMBĂTĂ, 06 MARTIE 2021, 21:21

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Ministerul Educației a publicat modificările măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Toate informațiile pot fi consultate AICI.

Modificările incluse în noul ordin comun sunt:

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică,  cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de  3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru: toți  preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a , a XIII-a și  elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale;

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a: simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali; evaluărilor naționale; orelor remediale pentru toate clasele.

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă