OFICIAL | Gloria Buzău se retrage din Liga 2! Cum motivează clubul decizia

1 lună in urmă 1

Liga 1: Politehnica Iași - Botoșani, luni, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: Astra - Universitatea Craiova, luni, 20:00, Digi Sport 1

OFICIAL | Gloria Buzău se retrage din Liga 2! Cum motivează clubul decizia

Clubul buzoian susține că a luat această decizie din cauza "restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului" și a faptului că echipa lui Ilie Stan nu avea drept de promovare în Liga 1, având în vedere că era finanțată în întregime de autoritățile locale.

"Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după informarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.

Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul române, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent, 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe (U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.

Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiecte de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!", se arată în comunicatul clubului SCM Gloria Buzău, semnat de directorul Ion Cazan.

10 era locul ocupat de Gloria Buzău în acest sezon de Liga 2, cu 21 de puncte strânse în primele 14 runde

Primarul Constantin Toma anunțase deja desființarea clubului Gloria Buzău

În urmă cu câteva zile, primarul Constantin Toma anunța desființarea clubului buzoian: "Dacă nu se schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță", a spus primarul orașului Buzău, pentru presa locală, citată de Liga2.ro.

Gloria a încheiat anul 2020 în forță, cu trei victorii și trei remize în ultimele șase jocuri, rezultate care au propulsat-o până pe poziția a 10-a, cu 21 de puncte, la doar două lungimi în urma Universității Cluj, ocupanta ultimului loc care asigură prezența în play-off.

În această iarnă, formația din Buzău a fost zdruncinată de un alt scandal important. Fundașul Marius Ioniță a fost prins că juca la pariuri și a fost suspendat provizoriu până la finalizarea anchetei.

Etichete: liga 2 , ilie stan , gloria buzau , turris , retragere gloria buzău
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă