Oficial european: UE nu are nevoie de Sputnik V si poate atinge imunitatea colectiva pana la 14 iulie

1 lună in urmă 5

Uniunea Europeana (UE) nu are nevoie de vaccinul rusesc impotriva covid-19 Sputnik V si ar putea atinge o imunitate colectiva - pana la 14 iulie - cu vaccinurile disponibile, daca programul livrarii acestor vaccinuri ar fi respectat, apreciaza comisarul european insarcinat cu piata comuna Thierry Breton, relateaza Reuters.

"Nu vom avea absolut deloc nevoie de Sputnik V (...) si nici de alte vaccinuri", a declarat duminica, la postul francez national de televiziune TF1, comisarul francez.

"Este necesar ca cele din prezent sa fie produse in masa si administrate in masa", a subliniat el.

"Rusilor le este extrem de greu sa produca Sputnik V. Va trebui, bineinteles, sa-i ajutam. Vom vedea asta in semestrul doi. Daca va trebui sa le furnizam una sau doua fabrici, de ce nu? Dar, pentru moment, europenii au prioritate", a subliniat el.

"In prezent, avem in mod clar capacitatea de a livra 300 pana la 350 de milioane de doze (de vaccin impotriva covid-19) pana la sfarsitul lui iunie si, iar pana la (Ziua Nationala a Frantei, la) 14 iulie (...) avem posibilitatea sa atingem o imunitate la nivelul continentului", apreciaza Breton.

Producatorul Sputnik V l-a acuzat pe Thierry Breton de partinire, a aparat fiabilitatea si eficienta vaccinului rusesc si se intreaba cu privire la oportunitatea de a cere o autorizatie in UE Agentiei Europene a Medicamentului (EMA).

Oficialii rusi nu cred ca vaccinul Sputnik V, dezvoltat de ei impotriva COVID-19 va fi aprobat prea curand in Uniunea Europeana. Totusi, Rusia anunta ca ar putea pune la dispozitia europenilor 100 de milioane de doze de ser incepand cu luna iunie.

Agentia Europeana a Medicamentului (AEM) a inceput in martie evaluarea vaccinului Sputnik V, dezvoltat in Rusia, in vederea unei posibile autorizari.

"Daca este o pozitie oficiala a UE, va multumim ca ne-ati informat ca nu exista niciun motiv sa cerem aurtorizarea EMA, din cauza prejudecatilor voastre politice. Vom continua sa salvam vieti in alte tari", scrie producatorul rus al Sputnik V pe Twitter.

CITESTE SI:Romanul recunoscut drept unul dintre cei mai mari experti din lume in boli neuropsihice. A fost numit "cercetatorul anului 2021" in domeniul schizofrenieiStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatati din tari ale UECand ajung in Romania primele doze de Johnson&Johnson: "Are doua caracteristici care il diferentiaza de celelalte vaccinuri existente"VIDEO FOTO Imagini care taie rasuflarea filmate in Sinaia. Ursi plimbandu-se agale printre masini si oameni intr-o zi turistica plinaTopul celor mai periculoase bombe calorice. Ce contin mancarurile consumate pe repede inainte de foarte multi romani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă