OFICIAL | Bilbao, primul oraș care pierde găzduirea EURO 2020. Unde ar urma să se dispute meciurile

3 săptămâni in urmă 9

  • Liga 1: Poli Iași - FC Voluntari, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Academica Clinceni - FCSB, joi, 20:15, Digi Sport 1

Decizia a fost luată de UEFA, care nu a primit garanțiile necesare pentru prezența fanilor (cel puțin 25%) pe stadionul San Mames. "Restricțiile sanitare foarte stricte din Țara Bascilor au făcut forul european să se retragă", scrie L'Equipe.

"UEFA ne-a informat oficial, astăzi, că a decis în mod unilateral să excludă stadionul San Mames de la EURO 2020", au transmis autoritățile basce, care cer explicații din partea forului european pentru decizia luată.

San Mames Stadium, cu o capacitate de 53.000 de locuri, urma să organizeze cele trei meciuri ale Spaniei din grupe, cu Suedia (14 iunie), Polonia (19 iunie) și Slovacia (23 iunie), dar și o partidă din optimile de finală (27 de iunie).

Federația Spaniolă de Fotbal ar avea deja o alternativă pregătită, iar Sevilla este orașul care ar urma să înlocuiască Bilbao la organizarea EURO 2020.

UEFA urmează să ia o decizie finală în privința stadioanelor vineri, 23 aprilie. 9 dintre cele 12 orașe au fost confirmate pentru EURO 2020, inclusiv Bucureștiul, în timp ce probleme privind garanția prezenței suporterilor pe stadioane există în Bilbao, Dublin și Munchen.

Etichete: bilbao , euro 2020 , uefa , sevilla , san mames
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă