OFICIAL: Antrenorul Neil Lennon și-a prezentat demisia de la Celtic Glasgow! Varianta Dan Petrescu prinde din nou contur

1 lună in urmă 1

Neil Lennon a demisionat din funcția de antrenor de la Celtic Glasgow. Campioana se află la 18 puncte în spatele rivalei Glasgow Rangers în întrecerea scoțiană.

Tehnicianul în vârstă de 49 de ani se află sub presiune de luni de zile, dar susținuse în repetate că nu va renunța.

Plecarea survine după înfrângerea lui Celtic Glasgow în fața celor de Ross County, duminică, în urma căreia Glasgow Rangers mai are nevoie de șapte puncte pentru a cuceri titlul. Până acum, Neil Lennon a condus Celtic la două titluri, două Cupe ale Scoției și o Cupă a Ligii.

Neil Lennon și-a prezentat demisia de la Celtic Glasgow! Varianta Dan Petrescu prinde din nou contur

Pe forumurile suporterilor, se vorbește încă din noiembrie 2020 despre înlocuirea managerului Neil Lennon. Unul dintre numele vizate a fost Dan Petrescu.

În presa turcă s-a vehiculat o variantă care la prima vedere părea fantezistă, dar care ar putea prinde contur: românul ar fi forțat despărțirea de fostul club, fiind în negocieri cu Celtic.

Celtic Football Club today announced that Neil Lennon has resigned from his position as Football Manager with immediate effect.

We thank Neil sincerely for all he has done for the club and we wish him every success going forward.

— Celtic Football Club (@CelticFC) February 24, 2021

Dan Petrescu a fost ofertat de două ori de multipla campioană a Scoției, o dată în 2014, după despărțirea de Dinamo Moscova, dar și în 2018.

Cine este Celtic Glasgow?

Fondat în 1887, Celtic Glasgow este un club de mare tradiție în Scoția, unde a cucerit 51 de campionate, ultimele nouă consecutive. În palmaresul lui Celtic se mai află 39 de Cupe, 14 Cupe ale Ligii, dar și o Cupă a Campionilor Europeni (1967).

În 1967, Celtic a devenit prima echipă britanică și singura echipă scoțiană câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni. În acel sezon, Celtic a câștigat toate competițiile la care a participat, pe lângă Cupa Campionilor impunându-se în campionatul Scoției, Cupa Scoției, Cupa Ligii Scoției și Cupa Glasgow.

A mai jucat o finală a Cupei Campionilor, în 1970, pierdută în fața lui Feyenoord. În 2003, Celtic a ajuns în finala Cupei UEFA, unde a fost învinsă de FC Porto.

The post OFICIAL: Antrenorul Neil Lennon și-a prezentat demisia de la Celtic Glasgow! Varianta Dan Petrescu prinde din nou contur appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă