OFICIAL Alstom va livra cele 20 de trenuri electrice noi scoase la licitație de Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Este prima achiziție de trenuri noi din ultimii 15 ani

3 săptămâni in urmă 29

Francezii de la Alstom au fost desemnați oficial câștigătorii licitației pentru livrarea a 20 de trenuri Inter Regionale, a anunțat joi Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Este prima achiziție de material rulant nou la CFR Călători din ultimii 15 ani.

Oferta financiară a societății Alstom Feroviaria S.p.A. a fost de 1.309.065.880 lei fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Contractul poate fi suplimentat până la 37 de unităţi.

Procedural, după ce oferta Alstom este desemnată câştigătoare (fiind singura care a rămas valabilă) se pot depune contestaţii la Consiliul Naţional pentru soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), dar noua lege a achiziţiilor publice obligă autoritatea contractantă să semneze contractul după decizia CNSC.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă