Ofertă amețitoare pentru turiști, la New York: plimbare cu liftul din sticlă deasupra orașului

1 lună in urmă 40

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să faceți o plimbare cu un lift de sticlă pe unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din New York? Ei bine, vizitatorii vor putea face asta în curând, datorită ”Summit One Vanderbilt”, o nouă atracție turistică, care va fi deschisă din luna octombrie la turnul One Vanderbilt din Manhattan, relatează CNN.

Un lift din sticlă va urca până la 369 de metri prin exteriorul clădirii, oferind vederi palpitante ale orașului. Cei care vor ceva și mai îndrăzneț pot opta pentru Levitație, o colecție de cutii din sticlă transparente care ies din turn suspendând oaspeții la 1.063 de metri deasupra Bulevardului Madison.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>.<a href=”https://twitter.com/SummitOV?ref_src=twsrc%5Etfw”>@SummitOV</a> at <a href=”https://twitter.com/one_vanderbilt?ref_src=twsrc%5Etfw”>@One_Vanderbilt</a> will be more than just views, it will be a multi-sensory, story driven, and immersive cultural experience. Opening October 21.<br><br>For a peek of <a href=”https://twitter.com/hashtag/SummitOV?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#SummitOV</a> and to register for priority access, visit: <a href=”https://t.co/NX9tVN7fQQ”>https://t.co/NX9tVN7fQQ</a> <a href=”https://t.co/D1a1BJZiGN”>pic.twitter.com/D1a1BJZiGN</a></p>&mdash; SL Green (@SLGreen) <a href=”https://twitter.com/SLGreen/status/1392218811798020099?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 11, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Ambele fac parte dintr-o zonă de divertisment de 65.000 de metri pătrați, în care se investesc 3,3 miliarde de dolari. Ele se află la o înălțime de 1.401 picioare (427 metri) a patra cea mai înaltă locație din New York City. Cea mai înaltă este One World Trade Center, care măsoară 1.776 de picioare (541 metri).

Numărul de turiști a scăzut dramatic din cauza pandemiei

Summit One Vanderbilt va cuprinde o cafenea numită Après, un bar pe terasă, tarabe cu produse alimentare și ”cea mai înaltă pajiște alpină urbană din lume”. Agenția Kenzo Digital a creat o instalație de artă imersivă pentru platforma de observare care va fi dezvăluită în curând.

”Am creat o destinație care oferă o experiență interactivă, cu cele mai bune vederi din New York City, de care vă veți aminti o viață întreagă”, a spus Marc Holliday, președinte și CEO al SL Green, într-un comunicat.

Știrea vine la scurt timp după ce primarul din New York, Bill de Blasio, a anunțat o campanie de marketing turistic în valoare de 30 de milioane de dolari, după ce numărul vizitatorilor a scăzut de la 66,6 milioane în 2019 la 22,3 milioane în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Fred Dixon, președinte și CEO al NYC & Company, organizația care va lansa campania ”NYC Reawakens” în iunie, consideră că noua atracție turistică a orașului va impulsiona renașterea orașului. ”New York-ul va fi plin de energie în această toamnă, iar Summit One Vanderbilt reprezintă un plus incredibil pentru localnici și vizitatori”, a spus Dixon, într-un comunicat.

Summit One Vanderbilt se alătură celorlalte locații din care poate fi admirat orașul, cum ar fi observatorul ”Top of the Rock” din Rockefeller Center aflat la 850 de picioare (259 de metri) deasupra nivelului străzii. În 2019, Empire State Building a lansat un nou punct de observare, aflat la etajul 102, la 1.250 de picioare (381 de metri) deasupra nivelului străzii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă