Octavian Jurma: "Vaccinarea nu oprește valul trei de infectări coronavirus" - Că măsuri propune epidemiologul

3 săptămâni in urmă 2

CoronavirusCoronavirus

Epidemiologul Octavian Jurma a explicat faptul că vaccinarea anti-coronavirus nu poate să oprească valul 3 de infectări care afectează din plin și țara noastră în acest moment. El propune totuși câteva măsuri suplimentare care ar putea să oprească creșterea numărului de infectări.

SÂMBĂTĂ, 20 MARTIE 2021, 17:39

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

„Se știa din decembrie că vaccinarea nu are cum să oprească valul trei. Nici măcar Israel n-a reușit să facă asta. Trebuie subliniat că, în Israel, și la ei valul trei a venit imediat pe fondul valului doi, după o perioadă de scădere, și a fost provocat tot de tulpina britanică. Acolo doar cu măsuri extrem de dure, la fel ca în Marea Britanie – este o tulpină extrem de agresivă din punct de vedere epidemiologic, chiar dacă profilul bolii este doar ușor mai grav și atacă poate în zona tinerilor ceva mai rapid decât tulpina veche. Se poate stăpâni doar prin măsuri triple – 3D, ca să le spunem așa, carantină, testare intensivă și vaccinare intensivă. Noi vaccinăm bine, dar nu este o vaccinare intensivă, după modelul Marii Britanii sau al Israelului”, a declarat cercetătorul într-o intervenție la o televiziune de știri.

„Toată Uniunea Europeană e repetentă la capitolul de măsuri și aici e o problemă. Ne luăm după niște exemple care nu au niciun rezultat care să ne încurajeze, le avem abia în Marea Britanie și Israel, și atunci discuția într-adevăr trebuie mutată. Cum luptăm în acest război? Mărim doar numărul de paturi sau mergem și ne uităm ce se întâmplă, totuși, pe front? Pentru că nu poți să câștig un război doar mărind numărul de paturi și numărul de medici care tratează răniții care vin, așa, de pe front.

Dacă mergem pe front, găsim acolo o debandadă totală. Mesaje contradictorii, măsurile, acolo unde se iau, așa cum este și în Timiș, sunt contestate tot de alte autorități. Fiecare consideră că știe exact ce ar trebui făcut și are niște soluții miraculoase inclusiv în domeniul pandemiei. Exact cum au apărut soluțiile acestea miraculoase în domeniul tratamentului individual, care face ca pacienții să rămână acasă, în speranța că este doar o gripă, și să nu respecte regulile când ies din casă”, a mai susținut Octavian Jurma.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă