Octavian Jurma: Românii umplu spitalele şi cimitirele pentru că se infectează, nu pentru că se vaccinează

1 lună in urmă 19

Medicii și autoritățile nu obligă pe nimeni să se vaccineze, ci doar o recomandă, atrage atenția epidemiologul Octavian Jurma, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, care avertizează totodată că ”doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ, iar românii umplu spitalele şi cimitirele”, potrivit News.ro.

”Dragilor, nu vă obligă nimeni să vă vaccinaţi, nici eu, nici medicii, nici autorităţile statului. Noi doar vă recomandăm să vă vaccinaţi. Vaccinarea se face doar pe baza unui consimţământ informat şi semnat la centrul de vaccinare. Aşadar, trebuie să vrei să te vaccinezi şi să semnezi că vrei să te vaccinezi, înainte să se atingă un medic de tine”, a transmis duminică seară medicul Octavian Jurma celor care acuză că sunt obligaţi să se vaccineze.  

Specialistul mai atrage atenția că pandemia ”vă obligă să vă infectați”.  

”Doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ, iar românii umplu spitalele şi cimitirele pentru că se infectează, nu pentru că se vaccinează”, a mai transmis medicul Jurma.  

Cu toate astea, epidemiologul spune că ”revoltat de transformarea certificatului verde într-un instrument de represiune împotriva celor nevaccinaţi prin eliminarea testelor din criteriul de validare”.  

”Rolul certificatului digital verde este să ne unească pe o platformă de responsabilitate, nu să ne dividă pe o platformă de discriminare”, a mai transmis medicul.  

Autoritățile centrale au transmis azi un bilanț provizoriu înainte de publicarea datelor oficiale de la ora 13.00, iar potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 9.187 de noi cazuri de COVID și 301 decese.

În ceea ce privește vaccinarea, România a depășit pragul de 40% de persoane cu vârsta de peste 18 ani care s-au vaccinat împotriva COVID, a anunțat duminică coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Duminică a scăzut numărul de vaccinări, după două zile cu recorduri atât pentru numărul de doze administrate în 24 de ore, cât și pentru numărul de persoane care s-au prezentat pentru prima dată.

Noi restricții, în vigoare de astăzi

Începând de luni, 25 octomrbie, au intrat în vigoare mai multe restricții luate de autorități, care vizează în pricipal persoanele nevaccinate.

Printre acestea se numără: accesul este permis doar cu certificat verde în malluri, hoteluri sau instituții publice, iar începând cu orele 22.00 și până la 5.00, întreaga țară este în carantină de noapte.

În această perioadă, doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pot ieși din locuințe. De asemenea, magazinele se închid la ora 21.00, iar accesul în centrele comerciale, în hoteluri, în instituții publice le este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă