Octavian Jurma: Glasul morților se aude mai tare decât circul politic. În 3 luni au murit 18 minori, în România, la fel ca în primele 3 valuri

3 săptămâni in urmă 36

 În 3 luni au murit 18 minori, la fel ca în primele 3 valuri, 36 în total, în România, din cauza COVID-19 Octavian Jurma: În 3 luni au murit 18 minori, la fel ca în primele 3 valuri, 36 în total, în România, din cauza COVID-19

10 noiembrie a fost „o zi tristă pentru România. În 3 luni de la debutul valului 4 au murit la fel de mulți minori câți au murit într-un an în celelalte valuri”, adică 36, a anunțat medicul și cercetătorul Octavian Jurma. Acesta spune că „tragedia tăcută” este consecința directă a deciziei politice de a ține școlile deschise chiar și la 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi. 

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 01:42

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Stiu ca toata lumea e cu ochii pe circul politic insa glasul mortilor se aude in continuare mai tare in Romania decat cel al politicienilor. In numele lor va vorbesc in continuare.

Azi, 10 noiembrie 2021, este inca o zi trista pentru Romania care vine sa atraga atentia asupra consecintelor nefaste ale deschiderii scolilor cu nesocotirea deliberata a normelor de siguranta, indiferent de incidenta cazurilor noi si asumarea politica impotriva recomandarilor medicilor, expertilor in sanatate publica si chiar a institutiilor de sanatate publica.

In 3 luni de la debutul valului 4-Delta au murit le fel de multi minori, 18 copii (minori intre 0 si 19 ani*), cati au murit in 12 luni in toate valurile precedente combinat, cand au murit de COVID-19 tot 18 minori.

De la debutul pandemiei si pana la debutul valului 4-Delta au murit oficial in Romania 34,253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) in mai mult de 1 an.

De la debutul valului 4-Delta in august si pana azi, intr-un interval de 4x mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2x mai mic (17,635 decese din august 2021 pana acum).

Iar valul 4-Delta este inca departe de a fi incheiat, dimpotriva abia acum a coborat la nivelul varfului valului 2!

===================

In valul 4-Delta copiii nostri au murit de 2x mai mult si de 4x mai repede decat in valurile precedente”, a anunțat Octavian Jurma într-un mesaj postat pe Facebook.

Imagine

„Această tragedie tacuta, este una din consecintele directe a deciziei asumate exclusiv politic de a mentine deliberat scolile deschise pentru a permite mentinerea unei stari de relaxare aproape completa chiar si la 10,000 de cazuri pe zi.

Stiam inca din agust-septembrie 2021, pe baza datelor din SUA, Marea Britanie si alte tari lovite deja de valul 4 ca tulpina Delta produce o rata de spitalizare a copiilor, forme grave de boala (ATI) si un numar de decese in randul copiilor mai mare decat vechile variante ale virusului SARS-CoV-2. In 2 octombrie 2021 CDC a lansat inca un avertisment fara echivoc in acest sens (vezi imagine).

Iata ca Romania vine sa confirme acest avertisment, tocmai pentru ca in Romania aceste avertismente nu au fost doar ignorate ci activ contestate de conducerea politica a tarii. Pragul pentru debutul procesului de inchidere de urgenta a scolilor si protejare a copiilor a fost ridicat, pe criterii exclusiv politice de la 1 la 6 la mie si apoi, tot pe criteriie exclusiv politice, eliminat cu totul.

Sanatatea si viata copiilor, a profesorilor si a parintilor efectiv nu a contat [si inca nu conteaza] in deciziile politice luate in valul 4-Delta.

Astept sa aflu tot dintr-o raportare oficiala care este beneficiul economic sau politic pentru care a fost necesar sa platim acest pret imens in vietii de inocenti.

Pana atunci nu ne ramane decat sa ne protejam individual copiii cat putem mai bine. Chiar daca moartea este un deznodamant foarte rar la copii, nu avem suficiente date pentru consecintele pe termen lung ale bolii sau acest covid-lung cum ii se mai spune”, a mai scris Octavian Jurma în mesajul de pe Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă