Octavian Jurma, despre varianta B.1.640.2 din Franța: "Ultimul lucru de care mai avem nevoie acum este sa exageram pericolul.."

2 săptămâni in urmă 21

Octavian Jurma, epidemiolog / Facebook Octavian Jurma, epidemiolog / Facebook

În plin val 5 al infectărilor cu varianta Omicron a COVID-19, epidemiologul Octavian Jurma ține să facă lumină în ceea ce privește știrile alarmiste legate de varianta B.1.640.2 a coronavirusului, descoperită în Franta. Medicul atrage, astfel, atenția asupra faptului că "ultimul lucru de care mai avem nevoie acum este să exagerăm pericolul deja mare în care ne aflăm".

MIERCURI, 05 IANUARIE 2022, 20:40

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Au aparut mai multe stiri alarmante despre varianta B.1.640.2 din Franta. Ultimul lucru de care mai avem nevoie acum este sa exageram pericolul deja mare in care ne aflam.

Aici aveti opinia lui Tom Peacock, un virusolog foarte respectat in lumea stiintifica pentru identificarea timpurie a pericolului variantei B1.1.529 (numita acum Omicron):

Aceasta varianta din Franta se afla sub monitorizare si a aparut inainte de Omicron. Pentru moment insa varianta nu produce ingrijorare din punct de vedere epidemiologic. Omicron (B1.1.529) a aparut mai tarziu si are deja de mii de ori mai multe cazuri decat B.1.640.2

Imagine

Astfel de variante apar mereu si cele care indeplinesc anumite criterii sunt monitorizate atent pentru a vedea daca sunt motive reale de ingrijorare din punct de vedere al sanatatii publice", este mesajul transmis de epidemiolog, într-o postare pe Facebook.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă