Octavian Jurma, despre reluarea orelor în format fizic: ”60% din personal vaccinat nu poate împiedica școala să devină un focar”

4 săptămâni in urmă 29

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 08:45

48 citiri

Cercetătorul Octavian Jurma critică decizia guvernanților de a reîncepe orele fizic în funcție de gradul de imunizare al personalului din școli. El susține că un procent de 60% nu oferă nicio certitudine că unitatea de învățământ nu va deveni un focar de coronavirus, expunând elevii.

”Aruncand acest criteriu, perfect arbitrar, de 60% dintre profesori si personal vaccinati doar ca pretext pentru a ignora situatia epidemiologica, Presedintele arunca securea razboiului in sanul societatii civile de parca nu am fi suficient de divizati.

Efectul epidemiologic al masurii este infim. 60% din personal vaccinat nu poate impiedica scoala sa devina un focar, pentru ca inseamna un procent de sub 30% din comunitatea scolii respective”, susține Octavian Jurma.

Cercetătorul mai spune că, prin această decizie, profesorii ”vor deveni inamicul numărul unu” și că vina urmează să cadă pe umerii lor pentru școlile care nu îndeplinesc procentul necesar pentru a se redeschide fizic.

”Acum e vina profesorilor ca nu se deschid scolile. Ei au devenit inamicul numarul 1 din cauza carora scoala nu se poate deschide, nu incompetenta si neglijenta voastra. Am terminat cu demonizarea medicilor si acum a venit randul profesorilor.

Ce sa facem? Ar trebui ca parintii sa fugareasca profesorii cu furcile pe strada ca se se vaccineze? Sa ne transferam copiii in scolile vaccinate?

Cand sa se vaccineze profesorii si personalul scolar? De ce nu au auntat asta acum 2 saptamani? Se stia exact unde vom fi azi. Gata cu certificatul verde? De ce nu il folosim?

Dar copiii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60% in licee?

Dar parintii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60%.

Dar comunitatea in care traiesc elevii ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?

Dar tara ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?

Sute de copii in spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Zeci de profesori morti, sute de profesori si mii de parinti schiloditi de boala. Acesta e pretul scolii deschise indiferent de gravitatea situatiei epidemiologice doar ca sa nu inchidem nimic in jurul scolilor”, mai scrie Octavian Jurma.

Revenirea în băncile școlii, condiționată de gradul de imunizare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 4 noiembrie, că vacanța copiilor nu va fi prelungită și că a fost introdus un nou criteriu pentru prezența fizică.

„Se încheie vacanța școlară și nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde situația sanitară o permite, elevii se vor întoarce la școală”, a spus Klaus Iohannis.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educației”, a spus Sorin Cîmpeanu tot joi.

Citeste si:

 ”Este un progres important”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că sunt peste 300.000 de elevi vaccinaţi, ceea ce reprezintă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare. Cîmpeanu a...

Autoritățile așteptate să anunțe vineri condițiile pentru reluarea cursurilor. Prezenţa fizică, strict condiţionată de rata de vaccinare a personalului

Autorităţile urmează să stabilească exact şi să anunţe, în cursul zilei de vineri, condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni când se încheie vacanţa. Aşa cum a anunţat...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă