Octavian Jurma, despre Omicron: Mă tem că este un cal troian, un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunţăm la apărarea prin vaccin

1 săptămână in urmă 20

România a ajuns la 295 de cazuri de Omicron, iar medicul Octavian Jurma arată, într-o postare pe Facebook, că „boala COVID-19 nu ne ucide copiii, „doar” îi schilodeşte pe dinăuntru.

Octavian Jurma spune că îşi doreşte foarte tare ca Omicron să se dovedească o tulpină blândă, însă se teme că Omicron este mai degrabă un cal troian, decât un virus obişnuit. „Un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunţăm la apărarea prin vaccin”, scrie Medicul.

„Până atunci aflăm tot mai multe despre faptul că şi în cazul altor variante, COVID-19 nu ne ucide copiii, „doar” îi schilodeşte pe dinăuntru”, adaugă Jurma. Medicul citează date din Marea Britanie care arată forme de long-COVID la adolescenţi.

Acesta afirmă că, în Marea Britanie, numărul de adolescenţi între 12 si 16 ani care suferă de forme de long-Covid este chiar mai mare decât al copiilor între 2 şi 11 ani.

„Din cei 117.000 copii înregistraţi în UK cu forme de covid-lung până în noiembrie 2021:

  • 20.000 au simptome după mai mult de 12 luni.
  • 73.000 sunt adolescenţi intre 12 si 16 ani.

Acestea sunt date dinainte de Omicron care infectează şi mai uşor copiii decât Delta”, a mai scris medicul.

„Nu ştiu cum gândiţi voi, însă nimeni nu mă poate convinge ca e normal să avem copii în spitale şi centre de recuperare. Infectarea nu este niciodată mai buna decât vaccinarea”, a mai afirmat medicul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă