Octavian Jurma: Coşmarul din spitale va mai continua încă două săptămâni

4 săptămâni in urmă 25

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma a reacţionat, într-o postare pe Facebook, după criza oxigenului de la de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Potrivit acestuia, „situaţia este consecinţa directă a refuzuuil patologic al autorităţilor de a limita creşterea numărului de cazuri prin măsuri de restricţie nepopulare, dar salvatoare de vieţi”.

„Rămânem şi fără oxigen, cel mai important medicament care face zilnic diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru mii de bolnavi de COVID-19 în toată ţara”, scrie Octavian Jurma, pe Facebook. „Încă o „surpriză” evidentă încă din septembrie când autorităţile au decis sa lase epidemia de COVID-19 să evolueze liber până la potentialul său maxim posibil şi ne-am angajat în scenariul indian”, adaugă medicul.

Coşmarul din spitale va mai continua înca 2 săptămâni în ciuda faptului că numărul de cazuri noi a început deja să scadă accelerat. Iluzia siguranţei este acum mai periculoasă decât oricând.

Octavian Jurma:

Potrivit medicului, situaţia este consecinţa directă a refuzuuil patologic al autorităţilor de a limita creşterea numărului de cazuri prin măsuri de restricţie nepopulare, dar salvatoare de vieţi.

„Situaţia este complicată şi de incompetenţa malignă din sistemul de administraţie publică. Dacă ar fi dupa capul prefectului de Iasi, bun îi şi oxigenul tehnic (cel folosit la tăiere şi sudură în industrie), important e să putem spune că „avem tot ce ne trebuie”. Normal că dacă nu ai apa curată e bună şi aia de balta daca alternativa e moartea, dar riscurile sunt majore. Aşadar vaccinaţi-vă oameni buni ca să nu vă trebuiască îngrijire medicală de nici un fel în săptămânile care urmează. E sigurul tratament care va ţine departe de formele grave de boala şi de ATI”, mai transmite Octavian Jurma.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă