Octavian Jurma cere carantină în România: "Însoțită de o stare de urgență - Spitalele încep să colapseze"

1 lună in urmă 12

VINERI, 29 OCTOMBRIE 2021, 21:33

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Dan Istratie

Invitat la emisiunea Controversat de la Realitatea PLUS, Octavian Jurma a vorbit despre nevoia de a introduce carantina în țara noastră din cauza situației epidemiologice:

"Noi încercăm să aplicăm niște măsuri selective făcute pe incidente, pe școli deschide. Cum putem să știm incidența într-o localitate cu 3 teste? Testele au început să scadă. Motivul pentru care la noi s-au scos testele din certificat este tocmai pentru că începeau să se testeze prea mulți.

S-au speriat că o să detectăm prea multe cazuri, că o să introducem carantină", a declarat Jurma.

Specialistul a comentat propunerea lansată de Alexandru Rafila care susține că este necesară carantina:

"Domnul Rafila, unul dintre cei mai respectați specialiști pe care îi avem, personal l-aș fi dorit invitat de președinte, care ar fi trebuit să fie președintele tuturor. Din punctul meu de vedere carantină e necesară pentru că e imposibil de folosit certificatul verde. Dacă îl folosim la asemenea incidența, îl compromitem. Am ajuns la 18 mii de cazuri și acum vrem să le rezolvăm de pe o zi pe altă.

Carantină e necesară în primul rând însoțită de o stare de urgență. E prima dată un partid care își asumă această măsură atât de nepopulară, asta e un lucru bun. România nu poate suportă mai mult de 4 la mie. Carantină nu se ia așa după ureche, noi după 3 la mie spitalele se umplu cu 1500 de persoane la AȚI și încep să colapseze", a mai explicat Jurma.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă