Octavian Jurma, acuzații către Klaus Iohannis, pentru modul în care se redeschid școlile: Instigare la ură și resentimente

4 săptămâni in urmă 41

Medicul epidemiolog Octavian Jurma Medicul epidemiolog Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma consideră drept profund greșită decizia de a condiționa deschiderea școlilor de gradul de vaccinare a personalului. Pe lângă faptul că ar fi arbitrară, măsura va alimenta învrăjbirea socială și va afecta din nou încrederea in procesul de vaccinare. 

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 15:13

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

"Au distrus din nou campania de vaccinare și certificatul verde, pregătiți-vă să o luăm de la capăt.(...) Aruncând acest criteriu, perfect arbitrar, de 60% dintre profesori și personal vaccinați doar ca pretext pentru a ignora situația epidemiologică, Președintele aruncă securea războiului în sânul societății civile de parcă nu am fi suficient de divizați”, este opinia cercetătorului.

Din această perspectivă, Jurma considerăm că profesorii vor ajunge în atenția publicului, așa cum s-a întâmplat cu medicii.

„Acum e vină profesorilor că nu se deschid școlile. Ei au devenit inamicul numărul 1 din cauza cărora școală nu se poate deschide, nu incompetența și neglijență voastră. Am terminat cu demonizarea medicilor și acum a venit rândul profesorilor. Ce să facem? Ar trebui ca părinții să fugărească profesorii cu furcile pe stradă că se se vaccineze? Să ne transferăm copiii în școlile vaccinate?”, se întreabă medicul.

Specialistul combate chiar și fundamentul presupus științific al măsurii, afirmând că 60% din personal vaccinat reprezintă cel mult 30% din comunitatea școlii respective, deci prea puțin pentru a bloca răspândirea virusului.

"Efectul psihologic însă este imens pentru că obligația de vaccinare nu este inclusă în ordin, doar invitația la ura și resentimente”, susține Octavian Jurma.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă