Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu: În descinderile din weekend în comunitatea rroma din Sintești am oferit bomboane copiilor în loc de pulane adulților și am vorbit cu oamenii în loc de turnat amenzi / Sintești nu este despre poluarea Bucureștiului, este despre ignoranța noastră totală!

3 săptămâni in urmă 2

Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, scrie, pe pagina sa de Facebook, că în descinderile din weekend în comunitatea rroma din Sintești a oferit bomboane copiilor în loc de pulane adulților și a vorbit cu oamenii în loc de turnat amenzi.

„Amenzile date nu le plătește nimeni, primăria nu investește absolut nimic, niciun elev nu a văzut o tabletă, singura sursă de curent sunt stâlpii de iluminat public, iar copiii învață să citească și să scrie pentru că joacă poker! Sintești nu este despre poluarea Bucureștiului, este despre ignoranța noastră totală! Mergem acolo cât de des putem ca să vorbim, să arătăm că și ei contează și există, la fel de mult ca și noi, toți ceilalți”, subliniază Octavian Berceanu.

Postarea lui Octavian Berceanu:

In descinderile din weekend in comunitatea rroma din Sintesti am oferit bomboane copiilor in loc de pulane adultilor si am vorbit cu oamenii in loc de turnat amenzi.

Ne-am obisnuit sa-i ignoram pe acei oameni timp de 30 de ani, la fel cum ne ignora si ei pe noi. Singurul mod prin care au reusit sa comunice cu noi, ei, cei din cealalta lume, sunt focurile si fumurile.

Ne este greu sa recunoastem ca exista o lume langa noi despre care nu stim nimic. Am preferat sa dam vina pe masini, CET-uri, tehnologie, pe orice tine de universul nostru decat sa acceptam ca undeva, in alta lume, se produce ceva care ne afecteaza vietile.

Sintesti nu e singura comunitate care comunica cu noi prin fum, asa cum ar fi facut orice comunitate si acum 200 de ani. Faptul ca am lasat cu 200 de ani in urma o comunitate aflata la 5 km de Bucuresti, nu e problema lor, e problema noastra, ca societate.

Amenzile date nu le plateste nimeni, primaria nu investeste absolut nimic, niciun elev nu a vazut o tableta, singura sursa de curent sunt stalpii de iluminat public, iar copiii invata sa citeasca si sa scrie pentru ca joaca poker!

Sintesti nu este despre poluarea Bucurestiului, este despre ignoranta noastra totala! Mergem acolo cat de des putem ca sa vorbim, sa aratam ca si ei conteaza si exista, la fel de mult ca si noi, toti ceilalti. Atat!

Sursa foto: Facebook Octavian Berceanu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă