Obiectivul lui Biden: 70% dintre americanii adulti sa fie vaccinati cu cel putin o doza pana la Ziua Independentei

1 săptămână in urmă 15

Presedintele american Joe Biden a anuntat marti, 4 mai, obiectivul ca 70% dintre americanii adulti sa fie vaccinati cu cel putin o doza de vaccin pentru Covid-19 pana la vacanta de Ziua Independentei din 4 iulie, el cerand sa fie imunizati mai ales tinerii de 20-30 de ani, transmite Reuters.

Biden, care a facut din combaterea coronavirusului principala prioritate a administratiei sale, anuntate anterior tinta ca 4 iulie sa fie data la care americanii sa se poata aduna in grupuri mici, pentru a semnala revenire la o normalitate. Noul obiectiv al lui Biden vine in timp ce administratia se confrunta cu provocari in crestere, desi nu neasteptate, de a vaccina persoanele care au ezitari referitoare la vaccinare. Noua tinta ia in considerare acea realitate.

"Acum, ca avem stocuri de vaccinuri, ne-am concentrat sa convingem si mai multi americani sa vina si sa primeasca vaccinul care le este disponibil", a declarat Biden reporterilor de la Casa Alba, la anuntarea obiectivului. "Daca vom reusi in acest efort ... atunci americanii vor fi facut un pas serios spre revenirea la normalitate".

Noul obiectiv al lui Biden include vaccinarea completa a 160 de milioane de adulti pana pe 4 iulie.

Un oficial al administratiei a declarat reporterilor ca in acest moment 105 milioane de americani sunt complet vaccinati si mai mult de 56% dintre adultii americani, sau 147 de milioane de oameni, au primit cel putin o doza. "Exista o multime de tineri, in special cei de 20 si 30 de ani, care cred ca nu au nevoie de el. Ei bine, vreau sa fiu absolut clar: trebuie sa va vaccinati", a spus Biden.

Obiectivul presedintelui ar fi ca aproximativ jumatate din intreaga populatie americana sa fie vaccinata pana la inceputul lunii iulie. Oficialii americani se pregatesc sa administreze vaccinuri adolescentilor odata ce vor fi aprobate de Administratia pentru Medicamente si Alimente (FDA).

Pentru a indeplini obiectivul presedintelui, guvernul va lucra pentru a face vaccinurile si mai accesibile, ca mii de farmacii sa permita programari si sa foloseasca Agentia Federala de Management al Urgentelor (FEMA) "pentru a sprijini mai multe clinici pop-up", a anuntat Casa Alba a intr-un comunicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă