Oana Manea, reacție tranșantă după ce echipa de handbal a României a ratat calificarea la Olimpiadă: „Stăm în două jucătoare! În rest, n-am văzut nimic!” | EXCLUSIV

1 lună in urmă 1

Oana Manea a urmărit cu sufletul la gură meciul României cu Muntenegru! Dezamăgită de faptul că echipa noastră a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, fosta mare handbalistă a făcut o analiză dură pentru ProSport și știe de ce s-a ajuns într-o astfel de situație grea.

Desemnată cea mai bună jucătoare din România în 2011, Oana Manea crede că prima reprezentativă stă de fapt în doar două jucătoare: Cristina Neagu și Crina Pintea.

România a sperat până în ultima secundă, dar nu a putut să câștige la o diferență mai mare de trei goluri cu Muntenegru. Victoria cu 28-25 nu a fost nici ca o consolare. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi văzute doar la televizor.

Oana Manea, radiografie dură după ce România n-a ajuns la Olimpiadă: „Stăm în Neagu și Pintea!”

România a avut cele mai mici șanse de a ajunge la Jocurile Olimpice, după eșecul cu Norvegia, dar Oana Manea a recunoscut pentru ProSport că a sperat într-o mică minune cu Muntenegru.

„Îmi pare rău pentru fete, dar România stă în două jucătoare: Neagu și Pintea. În rest, n-am văzut nimic. Am crezut până în ultima clipă în calificare, dar n-am avut o apărare agresivă și n-am jucat cu extremele. Româncele trebuie să joace mai mult în campionatul nostru, pentru că n-avem soluții.

Trebuie făcut ceva în acest sens de către conducătorii cluburilor, de conducerea Federației. Puține dintre jucătoare evoluează constant la echipele de club și acesta este cu siguranță un mare dezavantaj”, a spus Oana Manea, pentru ProSport.

Oana Manea, semnal de alarmă: „Tot sportul românesc se duce în jos!”

„Tot sportul românesc se duce în jos, nu doar handbalul, iar problema este de la juniori”, este convinsă Oana Manea, în condițiile în care naționala masculină de handbal tocmai s-a făcut de râs, după eșecul cu modesta reprezentativă din Kosovo.

În luna aprilie, Oana Manea a dezvăluit la ProSport Live că putea să ajungă chiar fotbalistă, însă a făcut în cele din urmă alegerea corectă, iar acum tot handbalul este marea ei pasiune.

„La 10 ani, era cu un cap mai mare decât colegele de şcoală şi aşa a ajuns la handbal. La primul antrenament, eu şi maică- sa am aşteptat-o afară, iar ea a ieşit din sală, după o oră şi jumătate, roşie în obraji, dar foarte încântată. A fost ambiţioasă de mică şi asta a ajutat-o pe un post foarte greu în handbal, cel de pivot”, spunea tatăl fostei campioane, Dumitru Manea.

Fosta mare jucătoare este hotărâtă să devină o antrenoare de succes și a preluat o grupă de junioare, la ACS Unirea Dobroești, după ce a lucrat anul trecut la Academia de Handbal a lui Dinamo.

The post Oana Manea, reacție tranșantă după ce echipa de handbal a României a ratat calificarea la Olimpiadă: „Stăm în două jucătoare! În rest, n-am văzut nimic!” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă