O treime dintre americani ar accepta să se vaccineze dacă primesc 100 de dolari

1 zi in urmă 12

Stimulentele financiare ar putea funcționa pentru a creștere gradul de vaccinare împotriva Covid-19. Potrivit datelor colectate de proiectul UCLA COVID-19 Health and Politics și citate de New York Times, scepticii vaccinului s-ar putea răzgândi în cazul în care ar fi motivați financiar, relatează Hotnews.

34% din persoanele intervievate ar ceda în faţa unei bancnote de 100 de dolari, iar pentru 31%, ar fi suficienţi chiar și 50 de dolari. Pentru 25 de dolari, însă, doar 28% ar fi de acord să se vaccineze, potrivit datelor adunate de cercetătorii de la Universitatea din Los Angeles în urma unui sondaj pe 7.000 de persoane.

De asemenea, promisiunea că nu vor mai trebui să poarte masca de protecție ar funcționa pentru a convinge un număr important de americani să se vaccineze.

Dacă, odată cu vaccinul s-au putea elimina definitiv masca, peste 60% din eşantionul intervievat ar lua în considerare administrarea imediată a serului, arată sondajul.

Potrivit New York Times, ideea oferirii de stimulente în schimbul vaccinării este deja aplicată, iar datele noului sondaj ar putea atrage mai multă atenție privind posibila ei implementare.

De exemplu, guvernatorul din Virginia de Vest le-a promis tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani care se vor vaccina obligațiuni în valoare de 100 de dolari. Bonusuri pentru vaccinare sunt acordate și de unele din cele mai mari companii, precum AT&T, Instacart, Target, Trader Joe’s, Chobani, Petco, Darden Restaurants, McDonald’s și Dollar General.

Potrivit datelor adunate de Lynn Vavreck, profesor de politică americană și politici publice la UCLA, 38% din persoanele intervievate au spus că nu se se vaccinează pentru că sunt îngrijorați de efectele secundare, iar 34% au spus că nu cred că vaccinul este sigur.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă