"O tragedie cumplită". Un bărbat şi-a găsit sfârşitul pe scările blocului, aşteptând 5 ore să vină ambulanţa. Salvarea a venit doar ca să constate decesul, în UK

3 săptămâni in urmă 12

Un bărbat de 55 de ani şi-a găsit sfârşitul pe scările blocului, găsit de un vecin care a sunat cu disperare la salvare în speranţa că va primi ajutorul. După 5 ore omul şi-a dat ultima suflare, timp în care ambulanţa nu şi-a făcut apariţia.

Echipaj salvare

Un bărbat şi-a găsit sfârşitul pe scările blocului, aşteptând 5 ore să vină ambulanţa

Profimedia

Richard Brown, în vârstă de 55 de ani, a murit pe scările din clădirea în care locuia, în Hathaway Lane, Glasgow, unde a fost găsit de unul dintre vecinii săi. Traumatizat, omul a sunat în repetate rânduri lsa salvare, dar fără succes. Omul a murit după 5 ore în care a aşteptat ambulanţa, care nu a mai sosit niciodată.

Vecinul său a povestit autorităţilor că a apelat în repetate rânduri serviciul de ambulanță pentru ajutor după ce l-a găsit pe bărbat leşinat pe scări, relatează Mirror. Incidentul a avut loc sâmbăta trecută.

„Ma întorceam acasă de la cumpărături când l-am văzut stând pe scări. Părea de parcă ar fi încercat să iasă, dar nu mai apucase. Făcea zgomote și încerca să respire, dar respirația lui părea greoaie, ca un grohăit. L-am întrebat de câteva ori dacă este bine, dar nu m-a auzit. Era incoştient. M-am dus la mine acasă și am sunat la o ambulanță. Au spus că vor trimite una. L-am tot verificat să văd dacă este bine. Stă vis-a-vis de mine, dar nu-l cunoşteam prea bine, doar cât să ne salutăm când ne intersectam pe scări. Ultima dată când am coborât la el a fost la aproximativ cinci ore după ce am chemat ambulanța. Am observat că urechile lui erau albe, așa că am știut că ceva nu este în regulă. M-am uitat la fața lui și am văzut că nu respira. M-am întors sus și am chemat din nou ambulanța”, a povestit bărbatul.

În timp ce vecinul urca scările dintre primul şi al doilea etaj al blocului, Richard Brown şi-a dat ultima suflare, în aşteptarea unei ambulanţe care nu i-a oferit în final niciun ajutor. La telefon cu dispecerul de la salvare, vecinul a fost rugat să îi facă compresii toracice, dar în timp ce se pregătea să-i ofere primul ajutor a auzit un echipaj de ambulanţă sosit în sfârşit în faţa blocului.

„L-au preluat, au folosit nişte echipamente pentru a-i verifica pulsul şi l-au declarat mort în câteva minute. A fost o tragedie cumplită. Știam că sunt probleme cu serviciul de ambulanță, dar nu știam că este atât de grav. M-am întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi apărut ambulanța. Poate că i-ar fi putut salva viața. Îmi va lua ceva timp să trec peste. Mă gândesc la asta de fiecare dată când urc scările”, a adăugat, vizibil marcat de situaţie, vecinul.

A fost deschisă o anchetă în ceea ce priveşte sistemul de triaj al Serviciului de Ambulanţă

„Este o poveste cu adevărat sfâșietoare a unui bărbat care și-a pierdut viața în cele mai tragice și total evitabile circumstanțe dacă, după cum înțelegem, existau indicatori clari că pacientul ar fi trebuit considerat o prioritate pentru urgenţă. Trebuie să existe o investigație imediată cu privire la motivul pentru care acest bărbat a trecut efectiv neobservat prin sistemul de triaj al Serviciului de Ambulanță Scoțian, care codifică apelurile 999 pentru răspuns de urgență”, a declarat ferm secretarul Pat Rafferty.

Purtătoarea de cuvânt a instituţiilor de sănătate din Scoţia Jackie Baillie, a spus că tratamentul lui Brown a fost „inuman”: „Este o poveste absolut șocantă și devastatoare. Serviciul de ambulanță și criza A&E continuă fără încetare, iar guvernul scoțian este dat dispărut în timp ce vieți sunt efectiv pierdute”. Aceasta a menţionat că a simțit simpatie şi pentru bărbatul care „a făcut tot posibilul să-și ajute vecinul”.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Scoțian a declarat: „Am dori să transmitem scuzele și condoleanțe sincere familiei domnului Brown în acest moment extrem de dureros. Ne pare foarte rău pentru pierderea lor. A fost lansată o investigație asupra circumstanțelor legate de întârzierea de a ajunge la domnul Brown și toate constatările vor fi împărtășite cu familia domnului Brown, ca parte a acestui proces.”

De asemenea, un purtător de cuvânt al guvernului scoțian a transmis „sincere condoleanțe familiei, prietenilor și vecinilor lui Brown”: „Serviciul de ambulanță investighează toate detaliile acestui incident supărător și va împărtăși rezultatele anchetei cu familia domnului Brown”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă