O tornadă uriaşă a lovit Alabama, în miez de noapte. Hotel distrus, case dărâmate, locuitorii luaţi prin surprindere: "Se pare că vom avea o zi lungă"

1 lună in urmă 2

O tornadă descrisă ca fiind "mare și extrem de periculoasă" de către Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din Birmingham, Alabama, a provocat daune semnificative. Un hotel a fost devastat de puterea tornadei, iar unele familii au rămas fără case.

Tornadă puternică înregistrată în SUA

Profimedia Images / Imagini de arhivă

Tornadă devstatoare în SUA

Din primele informaţii, Hampton Inn din Fultondale, care se află chiar la nord de Birmingham și are o populație de aproximativ 9.000, conform datelor recensământului, a suferit daune semnificative în timpul furtunii.

Oaspeții cazați la un hotel au putut ieşi în ultimul moment din clădire și au căutat adăpost într-un restaurant din apropiere. Oamenii au fost foarte inspiraţi, pentru că în scurt timp clădirea a fost făcută praf de tornadă.

NWS Birmingham a spus într-un tweet că monitorizează situaţia, după ce o tornadă a afectat zona Fultondale din Jefferson Co. : "Au fost raportate pagube semnificative. Vom inspecta pagubele pentru a determina puterea tornadei".

Anterior, agenția anunţase pe Twitter că o tornadă mare și extrem de periculoasă a fost localizată, deplasându-se spre est cu o viteză de 50 mph.

"Se pare că vom avea o zi lungă înaintea noastră mâine", a spus primarul.

Deşi distrugerile sunt semnificative, nu s-au raportat răniţi.

tornada alabama distrugere
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă