O telecabină cu 35 de persoane la bord s-a lovit de un deal în Elveția. O tragedie a fost evitată în ultimul moment

2 săptămâni in urmă 12


Accidentul a avut loc în stațiunea elvețiană Laax, din cantonul Grisunilor . Telecabina a atins mai mulți copaci înainte de a se lovi de un deal în timp ce avea 35 de persoane la bord. O persoană a fost rănită în urma incidentului, relatează cotidianul elvețian Blick.


Cele 35 de persoane s-au îmbarcat pe 5 ianuarie către muntele Crap Sogn Gion, cu o altitudine de peste 2.200 de metri. Probleme au fost încă de la începutul excursiei.


”Cabina abia părăsise stația de plecare, dar știam că ceva nu este în regulă”, spune Michaël un schior în vârstă 26 de ani.


Ulterior, pasagerii au constatat că telecabina era la o înălțime mult mai mică decât ar fi fost normal, iar în scurt timp, aceasta a început să atingă copacii, provocând panică în rândul turiștilor.


„Ne îndreptam direct spre munte. Cabina s-a înclinat înapoi apoi ne-am izbit de un deal. Am fost șocat, mi-a fost teamă că ne vom prăbuși”, povestește tânărul.


O tragedie a fost evitată după ce personalul stației a reușit să aducă telecabina înapoi la punctul de plecare. O singură femeie s-a rănit la mână în timpul incidentului.


Potrivit schiorului citat de publicația elvețiană, operatorii instalației de transport pe cablu schimbaseră cabinele în timpul unui eveniment care a avut loc la Laax.


„Îmi imaginez că cablul nu a fost adaptat la această nouă greutate, ceea ce explică accidentul”, spune Michaël.


Serviciul de presă din Laax a precizat pentru redacția de limba germană a cotidianului Blick că o încărcătură ar fi fost suspendată din partea inferioară a cabinei, ceea ce a contribuit la îngreunarea excesivă a mijloacului de transport.


„Din cauza acestei încărcături, cabina a atins pământul după ce parcursese aproximativ trei sferturi din traseu. Mecanicul a reacționat perfect și a declanșat frânarea de urgență”, au explicat oficialii.


Această frânare rapidă a provocat panică în rândul ocupanților telecabinei.


„Unii au putut să se prindă, alții au căzut. Un pasager s-a rănit ușor la un deget”, au mai transmis oficalii din Laax.


O investigație a fost deschisă, iar telecabina nu va mai fi folosită pentru transportul pasagerilor până la prezentarea concluziilor anchetei.


Fotografie cu caracter ilustrativ: 123rf.com


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă