O țară din vestul Europei ar putea reintroduce CARANTINA, la recomandarea experților

2 săptămâni in urmă 10

Carantină Carantină

Principala comisie de experţi epidemiologi din Olanda a recomandat, astăzi, impunerea carantinei pentru combaterea COVID-19, aceasta fiind, potrivit Reuter, prima oară în această toamnă când se preconizează o astfel de măsură în vestul Europei. O decizie în acest sens ar putea fi luată chiar mâine de guvernul interimar condus de premierul Mark Rutte. Conform propunerii experţilor, şcolile ar urma să rămână deschise, precizează sursa citată.

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 15:10

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

În Olanda s-au administrat până în prezent doze de rapel doar unui grup mic de pacienţi cu sisteme imunitare slabe.

Deşi rata de vaccinare a adulţilor este de aproape 85%, unele spitale olandeze au fost nevoite să reducă îngrijirile obişnuite pentru a trata cazurile de coronavirus.

Începând de săptămâna trecută, masca de protecție este din nou obligatorie. În plus, s-a extins lista obiectivelor unde accesul este permis doar cu paşaportul COVID, care atestă vaccinarea sau obţinerea unui rezultat negativ la testare.

Institutul naţional de sănătate (RIVM) a raportat, marţi, o creştere cu 45% a numărului săptămânal de cazuri, la 76.790, adică peste 400 la 100.000 de locuitori, relatează Agerpres. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă