O tânără gravidă, lăsată să aştepte ore în şir medicul, acuză Spitalul din Buftea de malpraxis. Copilul i-a murit în pântece: ''Fetiţa nu mai este''

6 zile in urmă 48

Bogdan Soroceanu, tatăl: Soţia, vă daţi seama, era în stare de şoc, plângea şi mi-a spus că, că fetiţa nu mai este. Primele cuvinte a zis: fetiţa nu mai este. 

Andrada şi Bogdan nu mai au lacrimi să îşi plângă fetiţa căreia îi pregătiseră deja camera. Femeia îşi aduce aminte că s-a dus la spitalul din Buftea când a simţit că ceva nu este în regulă cu fătul. Doctoriţa care îi monitorizase şi sarcina i-a spus ce va urma şi a încurajat-o. 

Andrada Soroceanu, mama: Mi s-a spus că rămân internată pentru că fetiţa trebuie scoasă de urgenţă astăzi, maxim mâine, aşa s-a exprimat. Mi s-a făcut o monitorizare, fetiţa era ok, i se auzea inimioara.

După câteva ore, gravida s-a simţit tot mai rău. Medicul de gardă i-a făcut ecografie şi i-a dat o veste teribilă. 

Andrada Soroceanu, mama: Fetiţa nu mai avea puls. Au încercat, la câteva ore după ce s-a întâmplat, să îmi inducă naşterea dar nu s-a putut. 

Bogdan Soroceanu, tatăl: Toate analizele erau la zi, fetiţa era bine, a fost la nenumărate controale fiind chemată de doamna doctor. 

Adrian Cuculis, avocat: Ar fi trebuit să înceapă procedura de naştere. Însă, la ora 13.00, medicul i-a spus că programul s-a terminat şi din nefericire nu mai poate să rămână.

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Buftea

Tragica moarte a fătului este acum subiectul unei duble anchete - la spitalul Buftea şi la poliţie. 

Matei Alexandru, director medical Spitalul Buftea: Se urmăreşte respectarea protocoalelor. Foaia de observaţie, toate analizele. Dacă fiecare şi-a făcut datoria aşa cum trebuia.

Anne Ciolcă, Poliţia Buftea: A fost deschis un dosar de urmărire penală în care poliţiştii oraşului Buftea efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracşiunii de ucidere din culpă.  

Dosarul este coordonat de un procuror care aşteaptă raportul medicilor legişti pentru a decide următorul pas în anchetă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O tânără gravidă, lăsată să aştepte ore în şir medicul, acuză Spitalul din Buftea de malpraxis. Copilul i-a murit în pântece: ''Fetiţa nu mai este''

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă