O tânără de 31 de ani, care se luptă cu opt tumori, îi acuză pe medici de neglijenţă, după ce nu i-au depistat cancerul la timp, în Anglia

1 săptămână in urmă 10

O tânără, care se luptă acum cu opt tumori, spune că medicii nu i-au depistat cancerul la timp şi s-au concentrat doar pe pacienţii infectaţi cu COVID. Nici înainte de asta situaţia nu a fost prea roz: În total, timp de cinci ani, aceasta nu a fost tratată corespunzător de către cei care trebuiau să îi fie îngeri salvatori.

O tânără de 31 de ani, care se luptă cu opt tumori, îi acuză pe medici de neglijenţă, după ce nu i-au depistat cancerul la timp

O tânără de 31 de ani, care se luptă cu opt tumori, îi acuză pe medici de neglijenţă, după ce nu i-au depistat cancerul la timp

Profimedia Images

Joanna Georgiou, în vârstă de 31 de ani, din Londra, spune că a mers în mod repetat la medici din cauza unui mic ''nod'' la genunchi pe care nu l-au recunoscut ca fiind o tumoare. Femeia spune că problema a fost accentuată de pandemie, atunci când a fost forțată să recurgă la consultațiile electronice. Cinci ani de aşteptare pentru a afla ce are cu adevărat.

Ea a declarat că abia când a plătit pentru a merge personal la o clinică privată, i-a fost diagnosticat cancerul. S-a confirmat acum că are o tumoare lângă inimă, șase tumori mici în plămâni și o tumoare uriașă la genunchi. Aceasta a afirmat că se simte dezamăgită de faptul că medicii nu au consultat-o la timp şi odată cu pandemia i-au dat la o parte pe pacienţii care nu erau infectaţi cu COVID.

Tânăra crede că diagnosticul ar fi fost mai uşor, dacă era consultată la timp

Despre prima întâlnire cu medicul, ea a spus: ''Nu voi uita niciodată primul doctor la care am fost. I-am spus că am acest nodul moale care nu era chiar dureros la atingere, dar nu se simțea ca ceva în regulă. Și abia s-a uitat la piciorul meu, nu era complet interesat de ceea ce spuneam''.

Joanna a declarat că durerea s-a tot agravat, ceea ce a determinat-o să vadă mai mulți medici care i-au prescris analgezice mai puternice. Abia în august 2021, a vizitat o clinică privată și a fost diagnosticată cu sarcom sinovial în stadiul 4.

Sarcomul sinovial este o formă rară de cancer care crește în țesuturile moi, doar trei dintr-un milion de persoane fiind diagnosticate cu acesta în fiecare an. În plus, se poate răspândi foarte repede. Tânăra crede că s-ar fi putut face mai multe pentru a o diagnostica mai devreme: ''Se pare că toată lumea cu cancer sau alte probleme în stadiu terminal a fost pusă în așteptare în timp ce pandemia și-a urmat cursul și acum problemele de sănătate s-au acumulat''.

Joanna a trecut prin chimioterapie, și-a pierdut părul și se gândește să i se amputeze piciorul pentru a-și putea salva viața. În plus, aceasta va urma şi alte proceduri medicale: ''Un drum lung către recuperare, dar sunt o persoană încăpățânată și nu voi renunța atât de ușor''. Femeia a primit, de asemenea, mult sprijin de la Macmillan Cancer Support, precum și de la pagina creată pe GoFundMe, notează Daily Mail.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă