O tânără de 24 de ani din Turcia este cea mai înaltă femeie din lume. Ce înălțime are

2 săptămâni in urmă 12


Rumeysa Gelgi, o tânără de 24 de ani din Turcia a stabilit recent recordul de cea mai înaltă persoană de sex feminin în viaţă. Tânăra măsoară 215,16 centimetri, iar statura ei este rezultatul unei afecţiuni rare numite sindromul Weaver, care, printre altele, determină o creștere accelerată, informează Sky News și Agerpres.


Nu este prima dată când Gelgi reușește să intre în Cartea Recordurilor. În 2014, ea a fost declarată cea mai înaltă persoană adolescentă în viaţă. De atunci, ea a folosit această platformă pentru a susţine alte persoane diagnosticate cu afecţiuni rare.


"Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de propriul potenţial şi fă tot ce poţi", a declarat tânăra de 24 de ani.


View this post on Instagram

O postare distribuită de RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)


În cea mai mare parte a timpului, Gelgi foloseşte un scaun cu rotile, deşi poate merge cu ajutorul unui cadru.


Înainte să fie recunoscută pentru înălțimea ei, tânăra a mărturisit că a primit și reacții negative când ieșea din casă, dar le-a ignorat. „Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți. Este interesant și mă face să mă simt special. „De asemenea, îmi oferă acces ușor la locuri înalte și nici să mă uit de sus la oameni nu este un lucru rău”, a spus femeia.


Reprezentanții Guinness World Records au spus că sunt onorați să îi oferă din nou tinerei un titlu în Cartea Recordurilor.


"Este o onoare să îi urăm din nou bun venit Rumeysei în Cartea Recordurilor. Spiritul ei neîmblânzit şi mândria de a se face remarcată în mulţime reprezintă o inspiraţie", a declarat Craig Glenday, redactor-şef la Guinness World Records.


"Categoria dedicată celei mai înalte femei în viaţă nu este una în care protagonistele se schimbă foarte des, aşa că sunt încântat să împărtăşesc lumii această veste", a adăugat el.


Cea mai înaltă femeie în viaţă a fost Zeng Jinlian, din China, cu o înălţime de 246,3 centimetri, măsurată înainte de a muri, în 1982.


Foto: Instagram Rumeysa Gelgi


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă