O sută de școli din București au solicitat suspendarea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: ”Aproape un sfert din școlile din Capitală sunt în sistem online”

1 săptămână in urmă 17


Un număr de 100 de școli din București cer trecerea la învățământul online, din cauza situației epidemiologice. Dintre acestea, 91 de cereri au fost adresate direct Inspectoratului Școlar al Municipiului București, iar alte 9 au nevoie de avizul Direcției de Sănătate Publică și al Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, a explicat ministrul interimar Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.


”Până la această oră, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba despre 91 de cereri în baza articolului 3.2 (care presupune decizia inspectoratului – n.r.) și de 9 cereri de suspendare a activității în baza articolului 6.9 (care presupune și avizul DSP și hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență – n.r.)”, a declarat ministrul interimar al Educației.


Sorin Cîmpeanu a precizat că din discuțiile purtate cu reprezentanții inspectoratele școlare județene ”a reieșit că solicitările trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă”.


”Aproape un sfert din școlile din Capitală sunt în sistem online”, a adăugat Cîmpeanu.


Ministrul interimar spune că aceste date arată că cei mai îngrijorați sunt părinții elevilor din Capitală, unde rata incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns astăzi la 14,71 la mie.


Potrivit datelor prezentate de Cîmpeanu cu privire la numărul solicitărilor către inspectoratele școlare de suspendarea a cursurilor cu prezență fizică, situația în alte județe ale țării este următoarea: în Cluj au fost înregistrate până acum 4 cereri, în Timișoara – 4, în Olt – 50, în Teleorman – 1, în Giurgiu – 9, în Ialomița – 6, în Dâmbovița 2, în Alba -4, în Maramureș – 1, în Neamț – 1, în Ilfov – 17, în Prahova – 7 în Brașov -1, Bihor – 6, Timiș – 4, Mureș – 1, Galați - 1, Vrancea – 1, Constanța – 2.


În județele Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Sibiu și Brăila nu a fost făcută nicio solicitare de trecere în sistem online.


Îndemn încă o dată la respectarea tuturor regulilor. Îndemn acei părinți care au copii care prezintă cele mai mici simptome specifice să nu-și trimită copiii la școală și nici în altă colectivitate pentru a diminua posibilitatea de transmitere a virusului.

Sorin Cîmpeanu:

Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că decizia de a trece la cursurui online aparține conducerii fiecărei unități de învățământ și a criticat directorii de școli care nu iau propriile decizii privind scenariul în care va funcționa școala și așteaptă o decizie de la nivel central.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă