O statuie a generalului Soleimani, considerat un martir după ce a fost ucis de o dronă americană, a fost incendiată în sud-vestul Iranului

3 săptămâni in urmă 14

Persoane ”necunoscute” au incendiat joi o sculptură care-l reprezintă pe Qassem Soleimani instalată în urmă cu o zi, în sud-vestul Iranului, în memoria puternicului general, asasinat în urmă cu un an într-un atac american cu dronă în Irak, potrivit presei iraniene, citată de News.ro.

”Statuia generalului, care a fost dezvelită ieri (miercuri) (…) la Shahrekord (capitala) provinciei Chahar Mahal-Bakhtiari, a fost incendiată seara, într-un act ruşinos, comis de necunoscuţi”, potrivit agenţiei iraniene de presă Isna.

Comandantul Forţei Qods – o unitate însărcinată cu operaţiuni externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata deologică a Iranului -, Soleimani a fost asasinat la 3 ianuarie 2020, într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) vizând convoiul în care se afla, în apropiere de aeroportu din Bagdad.

Autorităţile iraniene au ridicat mai multe sculpturi, în numeroase oraşe, în memoria generalului.

”Un act grosolan şi insultător împotriva statuii, ridicată cu ocazia marcării celei de a doua comemorări a generalului”, scrie, la rândul său, iribnews, site-ul televiziunii de stat iraniene.

”Această crimă, comisă în mod laş în întunericul nopţii, seamănă celeilalte crime, comise tot noaptea (în apropierea) aeroportului din Bagdad”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter, publicat de Isna, imamul provinciei, Mohammad-Ali Nekounam.

Lăudat drept un simbol al unităţii naţionale, comemorări ale generalului au loc începând de vineri în Iran, la comemorarea morţii lui Soleimani. (Sursa foto: Wikimedia Commons / sayyed shahab-o- din vajedi)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă