O sportivă poloneză își licitează medalia de la JO 2020 pentru a ajuta un bebeluș să primească o operație pe inimă

1 lună in urmă 21

Sportiva Maria Andrejczyk și-a scos la licitație prima sa medalie obțiută la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de aruncare a suiței, pentru a ajuta o familie să facă rost de banii necesari să-și opereze bebelușul de opt luni pe inimă, scrie CNN.

O sportivă poloneză își licitează medalia de la JO 2020 pentru a ajuta un bebeluș să primească o operație pe inimă

O sportivă poloneză își licitează medalia de la JO 2020 pentru a ajuta un bebeluș să primească o operație pe inimă

Profimedia Images

Maria Andrejczyk a obținut medalia de argint la proba de aruncare a suliței, fiind devansată de sportive Liu Shiying, din China. Sportiva de 25 de ani a decis să sară în ajutorul unei familii care are nevoie de bani pentru o operație pe cord a bebelușului de opt luni.

Într-un anunț pe Facbook, Andrejczyk a anunțat că-și scoate medalia la licitație pentru a strange banii necesari pentru operația care i-ar putea salva viața micuțului Miloszek Malysa.

“Nu mi-a luat mult să iau această decizie. Este prima strângere de fonduri la care particip și am știut că este și cea potrivită”, a scris sportive poloneză, pe Facebook.

Potrivit mamei bebelușului, operația este singura șansă la viață a acestuia. Familia are nevoie de 383.000 de dolari pentru o intervenție de urgență în Statele Unite.

Luni, Andrejczyk a anunțat că licitația a fost câștigată de un lanț de supermarket-uri din Polonia, care i-au oferit 125.000 de dolari.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă