O șoferiță britanică, dată afară după 34 de ani din cauză că e prea scundă și nu mai ajunge la pedale autobuzului

1 săptămână in urmă 12

Companie britanică de transport public Go North West, din Manchester, Marea Britania, a concediat-o pe Tracy Scholes din cauză că era prea mică de înălțime pentru a ajunge la pedalele noului model de autobuz, a notat The Guardian. Cazul a a sensibilizat întregul oraș, o petiție de susținere a fost semnată de peste 25.000 de oameni, iar mai multe mișcări de susținere a șoferiței au fost anunțate pe rețelele sociale.

În 1987, Tracy Scholes, 57 de ani, era prima femeie șoferiță de autobuz pe rutele din Manchester, nord-vestul Marii Britanii.

34 de ani mai târziu, britanica și-a pierdut locul de muncă din cauză că este prea mică pentru a conduce cel mai recent model de autobuz al companiei.

Tracy are doar 1,52 metri înălțime. Pentru a putea vedea oglinzile exterioare, ar trebui să lase pe spate, dar atunci picioarele nu ar mai putea atinge pedalele. Ulterior, după ce i-a oferit alternatice nesatisfăcătoare financiar, compania a concediat-o.

O șoferiță britanică, dată afară după 34 de ani din cauză că e prea scundă și nu mai ajunge la pedale autobuzuluiTracey Scholes. Foto: Facebook

 „Am trei copii, sunt văduvă și trebuie să plătesc o ipotecă. Nu pot să-mi pierd salariul”, a spus britanica.

 Am tolerat comentariile, remarcile sexiste și multe altele. Nu m-am plâns niciodată conducerii. Am rezolvat-o singură și am continuat.

Tracey Scholes:

Petiții și proteste pentru reangajarea lui Tracey

Demiterea lui Scholes a revoltat opinia publică.

În acest scop, a fost lansată o petiție pentru ca prima femeie șoferă de autobuz din Manchester să se poată urca din nou la volan. Peste 25.000 de persoane au semnat-o deja.

De asemenea, oamenii au lansat mai multe pagini de Facebook pe care militează pentru reangajarea lui Tracey și au anunțat pentru marți, 11 ianuarie, manifestații în fața sediului companiei de transport.

Ce spune compania

Un purtător de cuvânt al companiei de autobuze o descrie pe Tracy Scholes drept „un membru valoros al echipei. Au fost făcute numeroase oferte pentru a o păstra în companie. Dar le-a respins pe toate”.

„Compania a decis proiectarea noilor autobuze în consultare cu sindicatele. Cu excepția lui Scholes, nu au fost probleme cu noile autobuze”, a transmis Go North West.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă