O senatoare a sunat la 112 de la tribuna Camerei, pentru a reclama că Diana Şoşoacă nu poartă masca de protecţie

1 săptămână in urmă 9

Scandal în Plenul Senatului, unde senatorul PNL Nicoleta Pauliuc le-a cerut chestorilor să o sancţioneze pe Diana Şoşoacă pentru că nu purta mască, iar apoi a sunat la 112 pentru a cere forţelor de ordine să intervină şi să aplice legea.

Senatorul Nicoleta Pauliuc a venit la începutul şedinţei la tribuna Senatului şi a spus că, în calitate de preşedinte al comisiei de apărare, doreşte să se instituie în Parlamentul României domnia legii.

Ea le-a cerut chestoriilor să pună în palicare Legea 55 şi ordinul care spune clar că se instituie obigativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice, închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Întrucât Diana Şoşoacă a refuzat să îşi pună masca, senatoarea PNL a revenit la tribună şi a apelat numărul de urgenţă 112, pentru a cere forţelor de ordine să intervină.

Alina Gorghiu nu a lăsat-o pe Şoşoacă să ia cuvântul

Senatoarea independentă a dorit să ia cuvântul însă nu i s-a permis. ”Orice fel de sunet din savană nu îl permit, atâta vreme cât nu respectăm legea”, a spus Alina Gorghiu, preşedintele de şedinţă, precizând că nu va da cuvântul de la tribună niciunui senator care nu respectă legea.

În cele din urmă, Diana Şoşoacă s-a conformat şi şi-a pus masca de protecţie.

Diana Şoşoacă s-a mai certat în urmă cu o lună şi cu Anca Dragu, în şedinţa de plen reunit în care se dădea vot de încredere Cabinetului Cioloş. Când i s-a cerut să poarte masca, Şoşoacă a insistat că are adeverinţă prin care este exceptată de la purtarea acesteia şi l-a salutat în discurs pe premierul Ungariei, Viktor Orban.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă