O secție modulară de ATI va fi construită la Galați cu 10 milioane de lei din fonduri europene

1 săptămână in urmă 12

Consiliul Judeţean Galaţi a semnat contractul de finanţare pentru crearea unei secţii modulare de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Sf. Cuvioasa Parascheva’ Galaţi, proiectul în valoare de 10,7 milioane de lei fiind finanţat cu fonduri europene, informează, vineri, Biroul de presă al instituţiei, transmite Rador.

Potrivit sursei citate, noua secţie ATI, care va fi realizată în curtea unităţii medicale, va avea zece paturi, inclusiv rezerve de tip izolator, iar pentru amenajarea ei vor fi folosite nu mai puţin de 35 de containere medicale. În această secţie de terapie intensivă vor putea fi trataţi şi pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

Proiectul prevede şi achiziţionarea a zeci de echipamente medicale specifice unei secţii de terapie intensivă- ventilatoare, injectomate, EKG-uri, echipamente ASTRUP, aparate de epurare extrarenal şi hemofiltrare, defibrilatoare, truse laringoscop.
Investiţia cu fonduri europene de 10,7 milioane de lei este finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, iar în perioada următoare vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea unui constructor care să realizeze lucrarea.

‘Am reuşit să obţinem bani europeni pentru o nouă investiţie importantă în medicina gălăţeană. După mai bine de un an de evaluări şi clarificări la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a fost semnat contractul de finanţare, astfel încât să demarăm cât mai repede procedurile de achiziţie publică. La Spitalul de Boli Infecţioase va fi amenajată de la zero o secţie exterioară de terapie intensivă, care va fi dotată cu toate echipamentele medicale necesare’, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă